Вера Маринова споделя тайната на своето здраве

Бившата спортна коментаторка Вера Маринова сега с фамилно име Аткинсън живее във Великобритания

Вера Маринова е спечелила за България 2 световни титли и един бронзов медал по спортна гимнастика през годините, когато се състезаваше по тази дисциплина с националния ни отбор, преди да стане спортна журналистка. От 19 години е омъжена за англичанин и живее и работи във Великобритания.

Тя е от едно ненадминато славно поколение коментатори, което остава в миналото ни. Скромната ни гимнастичка и по-късно журналистка никога не е обичала показност и да застава под светлините на прожекторите.

Бившата спортна коментаторка Вера Маринова сега с фамилно име Аткинсън живее във Великобритания

Бившата спортна коментаторка Вера Маринова сега с фамилно име Аткинсън живее във Великобритания

От втория си брак с инженер Николай Караилиев има две дъщери Вероника и Диляна. Настоящият й съпруг е британецът Джон Аткинсън, директор на „Медия и PR”. Вера понякога си идва в родината на гости.

В едно интервю пред вестник „Доктор” тя споделя за нейните принципи и тайната на своето здраве. Например тя казва, че никога не преяжда, движи се достатъчно всеки ден, разбира се спортува, когато има възможност. По отношение на храненето яде много плодове и ядки и прави дихателни упражнения, когато реши, че е необходимо. Едно от най-важните неща за здравето обаче си остава според нея мислите. Тя споделя, че лошите мисли разболяват и затова тя се стреми никога да не подържа лоши мисли. Това е в основата на болестите, твърди бившата ни олимпийска шампионка по художествена гимнастика.

От 19 години Вера Маринова живее със съпруга си Джон в къща в град Нюпорт, където е националният спортен център „Лилешол”. Домът им се намира в ловно имение на известен дюк Съдърленд. Много българи й казват, че живее в замък, но тя им отговаря, че не е нейн, а на дюка. Любимите й ястия, които готви и на своя съпруг са чушки с кайма и ориз, кюфтета по чирпански и най-много боб.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *