Потърсете лекар, ако получавате виене на свят в легнало положение

Диабет, склероза, травма или проблем с вътрешното ухо могат да се проявяват с виене на свят в легнало положение

Много хора се оплакват, че получават виене на свят в легнало положение.

Това състояние е много неприятно, дори повече от това когато ви се вие свят когато е изправите. Понякога световъртежът се дължи на безобидни неща като ниско кръвно налягане, но има и случаи, особено при виене на свят в легнало положение, за които трябва да се консултирате с вашия лекуващ лекар.

Виене на свят в легнало положение може да издава такива опасни състояния като високо кръвно налягане, дори може да е предвестник на инсулт.

виене на свят в легнало положение

Диабет, склероза, травма или проблем с вътрешното ухо могат да се проявяват с виене на свят в легнало положение

Този неприятен световъртеж може да е признак на висока кръвна захар при диабет, начало на склероза, някаква травма на главата или пък проблем с вътрешното ухо – все заболявания, които не бива да се подценяват в никакъв случай.

За виенето на свят в легнало положение има и много други причини, някои от които представляват опасност за живота. Такова е например нарушението в оросяването на снабдяващата мозъка с кръв базиларна артерия.
Част от хората, при които виене на свят в легнало положение е станало трайно, страдат от проблеми с вътрешното ухо или в централната част на мозъка.

Би могло да се каже, че до миене на свят в легнало положение и изобщо до световъртеж може да се стигне и при прекалено претоварване – психическо и физическо, както и при продължителна работа с компютър. При някои причината може и да е чисто психологическа – стрес, тревожно разстройство, пристъп на паника.

Най-добре е да споделите за проблема виене на свят в легнало положение със своя лекар, за да се установи точно от какво се получава този световъртеж.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *