Ефикасни билкови рецепти за високо кръвно ще ви помогнат

Няколко много ефикасни билкови рецепти за високо кръвно, с които можете да се преборите с неприятното състояние

Няколко стари и изпитани рецепти помагат много ефикасно за сваляне на високо кръвно налягане. Билките, които най-много лекуват това неприятно състояние, което нелекувано уврежда всички важни органи в тялото, са глог, шипка и чубрица. Вземат се по 2 супени лъжици смес от глог, шипка и чубрица. Заливат се с 350 милилитра вода и сместа се оставя на огъня да ври една минута. Прецежда се и се пие 3 пъти на ден, разделено на равни части.
Друга много полезна билка за високо кръвно е здравецът. Взема се по един лист здравец 3 пъти дневно преди ядене. Следи се какъв е ефектът и след като кръвното се нормализира, се преустановява лечението.

високо кръвно

Няколко много ефикасни билкови рецепти за високо кръвно, с които можете да се преборите с неприятното състояние

Билката калоферче също е много полезна при високо кръвно. Три пъти дневно се изяжда по едно малко листенце от нея, следи се ефектът също, защото кръвното може да падне много. След като се уравновесят резултатите, приемането на калоферче се прекратява.
Черноплодната офика също е една много полезна билка за високо кръвно. Три пъти на ден се пият по 50 милилитра сок от черноплодна офика, позната и като калина и самодивско дърво. Това се прави в продължение на един или два месеца.
Синапеното семе също бори много успешно високо кръвно. Веднъж на ден се взема на обяд по половин чаена лъжичка счукано синапено семе. Правете това поне 10 дни.
Смес от прясно мляко и лимонов сок също може да се справи с високо кръвно. В половин литър прясно мляко се слага сокът на два лимона. Разделя се на 3 части и се пие сутрин, на обяд и вечер. Пие се суруватката, а гъстият остатък се изяжда.
Черниците са много полезни срещу високо кръвно. 5-6 листа от черница се заливат с 1 чаена чаша вряла вода. Ври 2 минути, прецежда се и отварата се пие 3 пъти на ден.
Друга полезна рецепта за високо кръвно е с чесън и орехи. Счукват се и се смесват 3 скилидки чесън и ядките на два ореха. Изяждат се сутрин преди закуска. След 2-3 дни да се провери резултатът и ако е необходимо лечението продължава. Внимавайте да не спадне рязко кръвното налягане.
Рецепта с чесън също сваля високо кръвно. 12 глави чесън се обелват, счукват се и се поставят в литър силноалкохолна гроздова ракия. Престоява така 40 дни на слънце и от настойката се взема по 1 супана лъжица 3 пътни дневно преди ядене.
Смес от мед, лимони, индрише и праскови е много ефикасна за високо кръвно. Половин килограм мед се смесва с 3 лимона, 20 листенца от индрише и 20 семки от праскови. Взема се сместа по 1 супена лъжица 3 пъти дневно половин час преди ядене.

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Ефикасни билкови рецепти за високо кръвно ще ви помогнат

  1. blagodaria na vsi4ki koito imat sasluga I u4astie tesi materiali the badat pomesteni tuk! sastotomvseki 4ovek ima niakakvi sdravoslovni problemi I e dobre kogato spodeliame rasl.na4ini na le4enie sa the pomognem na drugite.Bog the vi blagoslovi preizobilno! the vi vrasta dobroto stokratno! amen

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *