Няколко лесни начина за сваляне на високо кръвно налягане

Опасното високо кръвно налягане се смъква и с няколко много лесни и ефикасни начини, без да използвате лекарства

Много хора имат високо кръвно налягане или пък го дигат при някои по-екстремни ситуации. Освен с лекарства, има много начини, по които можете да намалите високите нива, без да се наложи да прибягвате до химия.

високо кръвно налягане

Опасното високо кръвно налягане се смъква и с няколко много лесни и ефикасни начини, без да използвате лекарства

Първият от тях е да ядете по 30 грама шоколад всеки ден. Разбира се, става въпрос за черен шоколад и само за 30 грама, не повече. Тъмният шоколад съдържа голямо количество какао, което има способността да разширява кръвоносната система чрез съдържащите се в него огромно количество флавоноиди.

Вторият начин да избегнете високо кръвно налягане, е да ядете риба и най-вече сьомга поне три пъти в седмицата. Който яде редовно риба, той има здраво сърце и нормално кръвно налягане. Става въпрос за прsсна риба, а не за замразена. В сьомгата, херингата и рибата тон всеки знае, че има големи количества омега-3 мастни киселини, разширяват кръвоносните съдове и по този начин подобряват кръвообращението и оросяването, а от там отпада проблема с високо кръвно налягане.

високо кръвно налягане

Опасното високо кръвно налягане се смъква и с няколко много лесни и ефикасни начини, без да използвате лекарства

Сауната също е добро средство срещу този проблем. Веднъж в седмицата е достатъчно да тренирате еластичността на кръвоносната си система. Нагряването и потенето в сауната и после охлаждането под студен душ е единственият познат до момента начин за това. Така кръвоносните съдове стават еластични и се намалява опасното високо кръвно налягане.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

Друг ефикасен метод е яденето на пилешка супа. В нея има незаменими белтъчини, които смъкват високо кръвно налягане. Освен това супата е полезна за храносмилателната система.

За да свалите своето високо кръвно налягане също така може профилактично да приемате по една супена лъжица зехтин с храната. Специалните киселини, които той съдържа, влияят положително на клетките на нашия организъм, поддържайки кръвоносната система еластична и млада. Зехтинът има способността да изчиства лошия холестерол от кръвоносните съдове и да смъква опасното високо кръвно налягане.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *