Вкусният чесън е 100 пъти по-ефективен от някои антибиотици

Учените доказаха, че растението чесън е 100 пъти по-ефективно срещу някои бактерии, от антибиотиците

Екип от учени е открил, че концентрати от чесън, получени от съединението диалил сулфид работят по-добре от два често използвани антибиотика еритромицин и ципрофлоксацин срещу бактериите, които причиняват хранителни заболявания. . Освен, че са много по-ефективни, съединенията извлечени от чесъна са също много по-бързо действащи от антибиотиците.

Изследователите също са публикувани изследвания показва ефективността на диалил сулфид срещу Listeria и E. Coli бактерии.

Вкусният чесън е 100 пъти по-ефективен от антибиотиците срещу някои бактерии

Вкусният чесън е 100 пъти по-ефективен от антибиотиците срещу някои бактерии

Това е страхотна новина за любителите на природни продукти, защото това означава, че добавянето на чесън ще е от полза и за да може да се направят и други храни по-безопасни за ядене. Изследователите също така твърдят, че диалил сулфид може да е ефективен за целите на почистващ препарат и храните.

В проучването, при което подправката чесън е тествана срещу Campylobacter jejuni, което причинява 2,4 милиона случаи на болест годишно само в САЩ.

Чесънът е бил използван като антибактериално средство още от древни времена. Парче чесън е поставяно върху отворена рана, за да се предотврати инфекция. И тази добра стара новина е преоткрита от Луис Пастьор, който отбелязва, че чесънът убива бактерии. Срамота е, че това е открито преди толкова много време за свойствата на тези „естествени антибиотици„, за да се върнат на преден план – след като са били открити синтетичните антибиотици, които предизвикват редица проблеми, включително развитието на „Superbugs“ и други странични ефекти, като щетите на полезните бактерии в червата.

“Фигурин

Изглежда, че способността на чесъна да „предотврати злото“ е реабилитиран и го прави интересен за това дали старата употреба на лекарствения продукт на растението има някаква връзка с популярния мит. Подправката чесън е една от храните за нови изследвания!

Билките са оказаха отново победители в поредния „двубой” с модерните начини на лечение.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *