Внимание! Алкохолизмът е наследствен

Мъжете и жените, чиито родители са алкохолици, имат повишена поносимост към концентратите. Това е условие за хронична употреба на алкохол

Често пъти тревожността и паническите атаки не могат да бъдат заглушени с медикаменти. Това още повече засилва отчаянието и усещането за безизходица, при хората изпитващи страх.

Алкохолизмът е наследствен

Някои разбират, че могат да засилят действието на лекарствата, единствено като пият алкохол. Известни са случай, когато преди да тръгнат на работа, страдащи от паническо разстройство изпиват огромни количества алкохол, за да потиснат агорафобия. Така, те елиминират пристъпите на паника и без да усетят се пристрастяват към алкохола и развиват алкохолна болест и алкохолизъм.
Изследванията сочат, че у децата на хора, пристрастени към спиртни напитки, се открива унаследена висока активност на ензим, който разгражда алкохола в организма. По тази причина мъжете и жените, чиито родители са алкохолици, имат повишена поносимост към концентратите. Това е условие за хронична употреба на алкохол. Точно тя трябва да се спре, за да не прерасне в злоупотреба и зависимост, особено у хората с унаследен риск. От значение са и психологични фактори, свързани с особеностите на личността. Проблемът засяга предимно емоционално неустойчивите мъже и жени, страдащите от чувство за малоценност, от неудовлетвореност и прекалена тревожност.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *