Внимание! Нов вирус, болниците са препълнени

Въпреки минусовите температури, нов вирус върлува у нас

В момента е сезонът на настинките, грипа и вирусите. Бъдете внимателни и излизайте само ако ви се налага, а когато сте навън се обличайте топло. Студът отприщи нов вирус, който на шега наричат Квазимодо, алармираха личните лекари. Името на вируса е породено от факта, че хората пристигат в болницата с изкривено лице, което автоматично ги оприличава на героя Квазимодо.

Симптомите са схващане в едната страна на лицето, невъзможност за затваряне на окото и трудно движение на устните в единия им край. Вирусът представлява възпаление на лицев нерв и води до парализи. Заболяването не е много често срещано у нас, но минусовите температури благоприятстват допълнително развитието му.

Парализа на Бел е вследствие на студа

Вирусът се нарича парализа на Бел или фациалис. Той се отключва, когато сме се заразили от някаква вирусна инфекция, като предпоставка за появата му може да бъде и студът. В момента болниците у нас са пълни с пациенти с парализа на лицето в студовете.

Лекарите предупреждават, че често симптомите на парализа на Бел и тези на обикновена настинка са еднакви, за това като усетите схващане не се паникьосвайте. Също така лекарите препоръчва незабавно да потърсите лекарска помощ, без излишно притеснение.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *