Бабини рецепти при вода в коляното

Няколко бабини рецепти ще ви помогнат при вода в коляното

Народната медицина предлага рецепти за различни болести, включително и за вода в коляното. Обикновено заболяването се получава след травма, изкълчване, натъртване или след изкарана туберкулоза. В резултат на това в коляното се събира течност в коленната кухина. Тя избутва коленната капачка, от което коляното се подува и деформира. Движенията стават затруднени и болезнени. В следствие пострадалият чувства затопляне на коляното, болки, затруднено движение.

Бабини рецепти при вода в коляното

Бабини рецепти при вода в коляното

В официалната медицина може да се приложи изтегляне на течността с пункция в коляното. Това все пак е болезнено и някои пациенти биха предпочели народните лекове.

Една от приложимите рецепти е с втасало тесто. Преди да сложите компреса върху коляното е добре да го намажете с олио, зехтин, свинска мас или друга мазнина. След като го намажете направете компреса от втасало тесто върху коляното и го увийте с хартия или вестник, а върху него с някакъв плат. Престоява се през нощта с него и се измива на следващата сутрин с хладка вода. Според народните лечители, този компрес трябва да се прави няколко вечери подред и течността се разнася от коляното.

“Фигурин

Може да направите и друга рецепта с чесън. Пригответе си 10 скилидки чесън като ги смачкате предварително. Коляното трябва да се намаже с някаква мазнина преди да се сложи чесъна, както в първата рецепта. Той се слага върху марля и така се поставя върху коляното. Отгоре се увива с вестник и най-отгоре с някакъв плат. Държи се докато чесънът започне да пари върху коляното. Компресът се маха и се почиства мястото. Прави се поне няколко пъти, за да се почувства полза. Водата се премахва, а също и болките от шиповете. Рецептата е полезна и при шипове на същото място.

Може да ползвате и чай от хвощ. Направете си чай от корени от троскот и от хвощ. От двете билки смесете по 2 супени лъжици и ги варете на слаб огън в 600 мл вода. Оставете 20 минути да престои върху горещия котлон и го свалете. Чаят ви е готов за пиене, тази доза е за целия ден.

Избавете се от вода в коляното с рецептите от народната медицина и се отървете от неприятните и досадни болки, които ви ограбват радостта от живота и свободното движение.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *