При неврастения си помогнете с вода от царевица и други храни

Едно от полезните неща, които може да направите при неврастения е да пиете вода от царевица

Състоянието неврастения кара страдащите от него да се чувстват уморени и изтощени. Това се усеща най-вече сутрин, когато би трябвало да са отпочинали. Те чувстват болки в гърба, главата, корема, често имат стомашно-чревни разстройства.

Състоянието неврастения кара страдащите от него да се чувстват уморени и изтощени

Състоянието неврастения кара страдащите от него да се чувстват уморени и изтощени

При неврастения пийте вода от царевица – сложете 1 кг кочани царевица да врат в тенджера с 1,75 литра вода и изчакайте докато остане 1 литър от нея. Препоръчва се да се пие 3 кратно за деня. Не оставяйте царевичната вода за следващия ден, а я ползвайте само за деня, в който сте я варили.

Ако нещо Ви смущава, чувствате ли се нервен или раздразнителен, сварете си и пийте оризова вода. Сложете по 3 супени лъжици във вода и ги варете в чаша вода. Пийте 3 пъти на ден за 1 седмица. Втората седмица може да продължите с грах. Вземете грах 1 кг, сварете го добре на супа и си вземайте по 10 супени лъжици 2 пъти през деня, само на обяд и вечеря. През третата седмица се препоръчва да си омесите хляб у дома. Цяла седмица яжте от него, от хляба, който сте си омесили. През цялото това време можете да ядете растителна храна.

За нервните заболявания се препоръчват да ядете много орехи, ябълки, круши. Полезна е и граховата диета. Яжте и краставици, те също се препоръчват. Болният от неврастения е добре да изяжда по З вегетариански кюфтета, направени от праз – 3 пъти за деня, за около десетина дни. Рецептата е съставена от: праз, малко галета или брашно, яйца и масло.

Преди лягане вечер, изяждайте по една глава кромид лук за тонизиране на нервната система. Горещата вода изпита на гладно е полезна за много болести и състояния. При неврастения пийте 3 пъти за деня по 2 чаши топла или гореща вода на глътки. На обяд е добре да ядете бамя заедно със стъргана ряпа с малко зехтин и лимон.

При неврастения си помогнете с вода от царевица и други храни

При неврастения си помогнете с вода от царевица и други храни

Разходките сред природата и особено в планината са много полезни. Дишайте дълбоко чистия въздух.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *