Чай от водорасли и билки за отслабване и стимулиране на щитовидната жлеза

Кафявите морски водорасли са полезни за отслабване и ред други здравословни проблеми, които могат да се ползват в комбинация с билки

Билковият чай ​​с водорасли е рецепта за постигане на ефективна напитка за отслабване по правилен и естествен начин. Вие можете да научите за някои техни ползи и свойства за човешкото тяло. Едни от най-широкоразпространените морски водорасли срещани по крайбрежията на почти целия свят са кафявите водорасли. Те са голям род, които са наречени Fucus, по-известни като Келп (Fucus vesiculosus L.) и за Европа най-много се срещат в северната част на Средиземно море и в северната част на Атлантическия океан.

Кафявите водорасли focus или известни още като келп са полезни за отслабване и за други здравословни проблеми

Кафявите водорасли focus или известни още като келп са полезни за отслабване и за други здравословни проблеми

Липсата на йод в нашата храна лесно може да се компенсира от тези прости водорасли, които могат да имат силно положително въздействие върху цялото тяло, особено на щитовидната жлеза. Йодът присъства във водораслите, стимулира вашата щитовидна жлеза в правилното и ефективно, което води до значителна загуба на тегло с продължаването на предпочитаната диета и постигането на целта.

Fucus е също така важен източник на витамин А, а това е от съществено значение в нашата ежедневна диета, защото той стимулира производството на тироксин, вещество, което улеснява усвояването на йода. Но не само това е ползата от него. Водораслото Fucus или Келп също е отлично за подобряване на лимфната циркулация, стимулира обновяването на клетките, укрепване на имунната система и намаляване на чувството за глад, а това се дължи на високото съдържание на минерали. Съдържа също и полизахариди и действа очистващо от солите на тежки метали. bilki.pharmacy-bg.com

Демир бозан билки за бъбреци

Внимание: Въпреки, че водораслите обикновено се понасят добре, да вземете йод в прекалено големи количества може да доведе до хипертиреоидизъм и в резултат до високо кръвно налягане, тахикардия, тремор в крайниците, раздразнителност и безсъние. Не се препоръчва при пациенти, които страдат или са страдали от болести на щитовидната жлеза или заболявания, свързани с щитовидната жлеза. Водораслите Келп са абсолютно противопоказани при болести на сърцето, аритмия, мъждене и артериална хипертония.

Избягвайте приема по време на бременност и кърмене. За да се подготви чаят, често се комбинират други билки с водораслото Fucus с цел отслабване като листа от червена череша, листа от бреза и слез, за да се омекоти вкуса и усили ефекта.

В тенджера се слага 1 литър минерална вода да заври. Добавяте 1 супена лъжица от водораслите и ги оставете да се варят в продължение на няколко минути, след което изключете котлона. От избраните билки също добавяте по толкова от всяка. Оставете течността да престои около 10-15 минути. Филтрирайте получения чай като го налеете в стъклена бутилка. Употребява се по 1 чаена чаша трикратно през деня от един до половин час преди ядене.

Билков чай за отслабване с водорасли

Билков чай за отслабване с водорасли

Може и друг вариант на този чай за отслабване – в половин литър вода 1 чаена лъжичка, изпива се за един ден. Ако искате да го закупите може да проверите в билковите магазини и онлайн на bilki.bg или като спиртен извлек на apteka.framar.bg и от други места.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *