Помогнете си с мед при възпаление на жлъчката

Лечението при възпаление на жлъчката се извършва в болнични условия

Жлъчният мехур представлява малък орган, който се намира зад черния дроб. В нея се намира течност с известното ни название жлъчка. Тя се отделя от черния дроб и е важна за храносмилането на мазнините. От жлъчния мехур, течността се излива в тънкото черво, където се осъществява контакт с храната и смилане на мазнините.

Билки помагат при възпаление на жлъчката

Билки помагат при възпаление на жлъчката

В повечето случаи опасното възпаление на жлъчката, нарича се още и холецистит, се причинява от насъбрали се камъни в жлъчния мехур. Обикновено те запушват канала на мехура и възпрепятстват свободното движение на жлъчката. Това става предпоставка за възпаление. Други причини за възпалението могат да бъдат наличие на тумори, проблеми с канала, прегъване или сраствания на жлъчния канал, стрес, нездравословно хранене, заседнал начин на живот.

Ако възпалението не се лекува, то може да доведе до усложнения и спукване, а то до развитие на перитонит. Затова лечението трябва да се извършва в болница от лекар специалист. Много често се налага оперативно отстраняване на жлъчката.

Природни средства могат да помогнат за подобряване на състоянието при възпаление на жлъчката и да се избегнат усложнения.

Една рецепта от народната медицина с мед и лимони е препоръчана при това заболяване.

Пригответе си 5 кг лимони и 1,5 кг пчелен мед. Лимоните се изстискват и сокът им се смесва добре с меда. От сместа се взема по 2 чаени лъжички 4 пъти през деня, половин час преди да започнете да се храните.

Рецепта с глухарче. Изстисква се сок от листата му около 125 мл и се изпива. Към него може да се добави и сок от кресон (известен и като пореч).

От билката цикория се изстисква сок от листата, корените и цветовете. Тя е полезна за черния дроб и жлъчката.

Помогнете си с мед и лимони при възпаление на жлъчката

Помогнете си с мед и лимони при възпаление на жлъчката

Може сутрин на гладно да изпивате 30 мл зехтин и след него по една чаша сок от лимон или грейпфрут. Зехтинът е полезен за жлъчката при възпаления.

За жлъчката са полезни за лечение и профилактика билките кисел трън, блатен аир, брезова черна гъба, обикновена бреза, сибирски девесил, жълт смил, червена боровинка, калуна, ранилист, кървавиче и други.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Помогнете си с мед при възпаление на жлъчката

  1. Zdraveite otkriha mi ovelicen ceren drob i zatlacena jlacka kakvo 6te me posavetvate vzemam med limon i zehtin sutrin na gladno

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *