Бабини рецепти помагат за възпалени венци

Ако страдате от възпалени венци и пародонтоза, може да опитате няколко много ефикасни бабини рецепти, които да ви помогнат

Ако страдате от възпалени венци и пародонтоза, може да опитате няколко много ефикасни бабини рецепти, които да ви помогнат. Лекарите предупреждават отдавна да се грижим много добре за устната си хигиена, тъй като тя води и до много опасни болести и състояния на целия организъм. Вече е доказано, че възпалени венци може да ви докарат не само сърдечни заболявания, еректилна дисфункция и дори спонтанен аборт.

възпаление на венците

Ако страдате от възпалени венци и пародонтоза, може да опитате няколко много ефикасни бабини рецепти, които да ви помогнат

Всъщност плаката по зъбите докарва възпаление на венците. Плаката се състои от подобно на желе покритие от бактерии, които се залепват по зъбите и ако не се отстранява всеки ден, то може да раздразни и възпали венците. Тогава те започват да кървят и може да се стигне и до такива опасни състояния като прояждане на самата кост. Затова следете цвета на венците си и знайте, че те трябва да са в естествен розов цвят.
При възпалени венци можете всяка сутрин на гладно да жабурите устната си кухина с една супена лъжица зехтин. Правете това поне 5-7 минути, а след това този зехтин се изплюва в тоалетната, защото съдържа много бактерии и вредни вещества, които са се събрали.
Освен това може да си направите отвара от лайка, смрадлика, стевия и салвия като сложите по една лъжица от билките в литър вода и ги оставите да врат около пет минути. След това прецедете и когато отварата изстине, жабурете устната си кухина с нея 5-6 пъти на ден.
Срещу възпалени венци може да си приготвите и специален гел с алое, който да ползвате. Смесете мед, алое вера и сол на гъста кашичка и мийте с него зъбите си и търкайте езика, а на венците правете масажи.
Възпалени венци често е признак, че в организма ви липсват витамините А и С. За да нямате проблеми, яжте плодове и зеленчуци, богати на тези витамини.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *