Помогнете си с народна медицина при възпалени венци

Българската народна медицина помага при възпалени венци

Кървенето на венците е едно много неприятно и често срещано заболяване. На някои може да се случи само веднъж в годината, а на други доста по-често. Прието е за нормално да възниква на пролет, когато липсват витамини и е организмът е изтощен от зимата. Кървенето на венците е симптом понякога за други заболявания като анемия, проблеми със зъбите, сериозни увреждания на стомаха и другите храносмилателни органи и други. Обикновено то е резултат от възпалени венци.

Помогнете си с рецепти от българската народна медицина при възпалени венци – билкови отвари с мед и витамини

Помогнете си с рецепти от българската народна медицина при възпалени венци – билкови отвари с мед и витамини

Ако желаете да изпробвате някои лекове от народната медицина може да пробвате с тези рецепти: Пригответе си сок от кромид лук, колкото 1 супена лъжица, към него прибавете още 2 такива лъжици водка и 2 зехтин. С това рецептата не свършва, а се добавя към нея и 5 капки от вкусния чесън. Тази смес се приготвя всяка сутрин и се ползва като се жабурят венците. Според лечителите се очаква да се спре кървенето от вашите възпалени венци след около 1 седмица редовно жабурене.

Една още по-лесна рецепта е тази със спирт и пчелен клей. Смесват се пчелен клей с 90% етилов спирт. Когато клеят се разтопи се мажат венците със спиртната настойка. Процедурата се прави през 2 часа. За 2 дни обикновено венците спират да кървят. За приготвянето на 1 доза са ви необходими 3-4 пръчки прополис и 100 г етилов спирт.

Идва ред и на чесъна в борбата с възпалението на венците. Една възможност за неговото приложение е да си намажете вечер с каша от чесън възпалените венци, а сутринта да се жабурете със зехтин поне 10 минути и да изплюете това, което се е получило в устата.

Сварете в половин литър вода от билките по 1 супена лъжица – смрадлика и лайка като добавите към тях и лъжица сода бикарбонат. С получената смес се жабурете, след като първо прецедите билките.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *