Природни лекове за лечение на възпалено гърло

Ако имате възпалено гърло, то значи сте получили инфекция

Когато станете жертва на някоя инфекция, бактериална или вирусна, то обикновено имате и възпалено гърло. Най-често това се случва по време на грип. Освен него може да се раздразни гърлото и от пикантни храни или топли или много студени напитки, много говорене, проблеми с венците, хранене със замърсени продукти.

За лечение на възпалено гърло, народната медицина предлага различни рецепти. Ето и някои от тях:

Рецепта с ленено семе и пчелен мед. Смелете лененото семе – 50 г с 300 г мед.

Природни лекове за лечение на възпалено гърло – хрян, чесан, мед и други средства от дома

Природни лекове за лечение на възпалено гърло – хрян, чесан, мед и други средства от дома

Пийте от сместа всяка сутрин по 1 чаена лъжица всяка сутрин преди ядене. Лечението трае 2 седмици.

Може и да направите гаргара с чаша вода в която сте разтворили няколко капки кипарисово масло или евкалиптово масло. И двете растения имат антибактериални свойства и затова са полезни за възпалено гърло.

Отварата от босилек може да използвате при възпалено гърло. Тя действа успокояващо върху него.

Дъвкането на скилидки чесън може да ви помогне за подобряване на състоянието и намаляване на дискомфорта с гърлото. Той успокоява кашлицата. С процеса на дъвкане се отделя от него алицин. Това вещество е полезно против бактериите.

Едно просто средство е ябълковият оцет. В една чаша вода – 250 мл добавете 1 супена лъжица мед и още толкова ябълков оцет. Пийте сутрин преди ядене, но не прекалявайте, за да не ви създаде сериозен здравословен проблем с червата. Може да го пиете по този начин до 3 пъти на ден, но да не се прекалява.

Една полезна смес от карамфил, мед и хрян също помага за възпален гърло. В чаша с топла вода сложете по 1 чаена лъжица мед и карамфил на прах и 1 супена лъжица хрян. Пийте на глътки коктейла. Това е руска рецепта за възпалено гърло.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *