Помогнете си с билки при възпален нерв на ръката

При възпален нерв на ръката се получава болка, която е знак, че нещо не е наред и може да е притиснат нерв

Ако усещате болка или парене в областта на рамото или надолу по ръката е възможно да имате притиснат нерв. Други болки във врата и главата могат да бъдат предизвикани от притиснат възпален нерв на ръката на друго място и това е рамото. При такива случаи се получава възпаление на засегнатия нерв. Ако тези болки не минават трябва да вземете мерки, защото може да се влоши състоянието и това да доведе до постоянно увреждане с лоши последици.

Помогнете си с билки при възпален нерв на ръката

Помогнете си с билки при възпален нерв на ръката

Билки с противовъзпалително действие могат да помогнат за облекчаване на състоянието. Такива са куркумата и джинджифилът. Други, които могат да помогнат при възпален нерв на ръката са арника, босилек, женско биле, бяла върба и дяволски нокът. По-силните куркума и джинджифил може да намерите и в билкови капсули като добавка към храната.

Компрес от прясна извара. По възможност намерете си чисто домашно мляко прясно и кисело и направете си изварата от тях. Първо сварете прясното мляко и добавете киселото и ги оставете да кипнат 5 минути. Докато е още топло направете си компрес на болното място.

При възпален нерв на ръката и по-точно на рамото може да направите отриване на гръбнака с памуче накиснато в камфоров спирт с въртеливи движения. След като ги направите1-2 пъти се налага гръбначния стълб с торбички от хасе широка 10 см пълна с пресен селски хлебен квасец, който се забърква предварително 4 часа по-рано. Към квасеца преди да се сложи на компрес е добре да се добавят към него счукани конски кестени 8 лъжици счукани или ако няма такива да се добавят 8 лъжици нарязани и счукани корени от полски бъзунек и 4 супени лъжици попарени листа от магданоз. Докато този компрес стои на гръбначния стълб на болната ръка се прави компрес с извара.

Препоръчителна диета при възпален нерв на ръката от нашите лечители с природни методи е вегетарианската.

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Помогнете си с билки при възпален нерв на ръката

  1. Приготвям смес за прищипан нерв от пчелни продукти, билки и смоли.Поставя се на болното място, като се покрива с парче наелон, широка лепенка, за да го фиксира, стои така 2 дни през което време кръвообръщението се засилва в цялото тяло и болката спира и движенията са си абсолютно възможни.След свалянето на пластира може да се усети леко болка веднъж или два пъти и след това движенията са нормални.Сместа може да се използва многократно. Телефон 08 78 78 5001 Златка

    • Здравей Златка ! Прочетох коментара ви от 2016 год относно прищипан нерв ,предложиха ми операция на ръката но аз отказах бихте ли споделили рецептата . Благодаря предварително!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *