Как да си помогнем при възпален нерв на ръката?

Освен лекарската помощ при възпален нерв на ръката може да ни помогне и народната медицина

Възпален нерв на ръката е вид заболяване спадащо към тези на периферната нервна система. От тях страдат около 7% от населението на света. То може да се получи от инфекции, отравяния, алергии, травми, болести на кръвоносните органи, туморни образувания, нарушен метаболизъм, увреждания от имунната система.

Народната медицина дава някои съвети при възпален нерв на ръката. Например диета. Тя е същата като тази за ишиас. Храните трябва да бъдат противовъзпалителни, да се пие много вода, трябва да има повече движение, да се преборим със стреса.

Освен лекарската помощ при възпален нерв на ръката може да ни помогне и народната медицина

Освен лекарската помощ при възпален нерв на ръката може да ни помогне и народната медицина

Храната да съдържа куркума, джинджифил, чесън, сладки картофи, водорасли и други. При запек вечер преди лягане да се направи очистителна клизма с 0,5 л топла вода. След нея се прави разтривка на гърба с малко памуче намокрено обилно в камфоров спирт, движенията да са кръгови отдолу нагоре. След разтриването на гръбнака се налага торбичка от тънък плат – хасе например широка 10 см, предварително напълнена с пресен селски квас, приготвен преди 4 часа. Към кваса се добавят настърган магданоз 4 супени лъжици, попарени и 8 супени лъжици счукани кестени, ако няма такива, то се слага 8 супени лъжици корени от полски бъзунек, нарязани и счукани. Освен тази процедура за гръбнака се налага и ръката с възпаления нерв точно върху нерва с торбичка, този път напълнена с прясна извара. Вместо това може да се направи компрес, който да обвива ръката с плат натопен в спирт за горене, предварително затоплен. Върху него се слага вестник и някакъв плат от стара тънка дреха например.

Друг по-добър вариант е ръката с възпаленият нерв да се обвие с бархет намокрен с ракия предварително затоплена и да се намаже платът с белтъци от 2 пресни яйца разбъркани с бебешки сапун – едно цяло калъпче, който трябва да е стрит на ситно. Всичко това се затопля и се слага. Държи се, докато само се отлепи.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *