Рецепти за лечение на вътрешни хемороиди

Народната медицина предлага различни рецепти полезни за лечение на вътрешни хемороиди

Симптомите на появилите се вътрешни хемороиди могат, могат да съвпадат с тези на други болести като язва на червата, възпаления в тях, рак на дебелото и тънкото черво. Ако забележите, че при ходенето по голяма нужда има кръв в изпражненията, потърсете лекарска помощ, вместо сами да поставяте диагнозата си, защото симптомите съвпадат с тези на изброените болести.

Листа от топола помагат за лечение на вътрешни хемороиди.

Листа от топола помагат за лечение на вътрешни хемороиди.

Най-рискова група са хората над 30-40 години, но може да се появяват и по-рано, особено за хора с наследствено предразположение. Причините за хемороидите са заседнал начин на живот, хроничен запек, системно извършване на тежка физическа работа, слаби стени на кръвоносните съдове – вените, нездравословно хранене и други.

При външните хемороиди се образуват възелчета по ануса, а при вътрешните по неговата вътрешна стена, където причиняват неудобство и болки при ходене по голяма нужда.

За да се предпазите от тях и да си помогнете, когато те вече са факт, трябва да промените начина си на живот и хранене. Трябва да предотвратите застоя на кръв в дебелото черво, да се храните с повече плодове и зеленчуци, защото те съдържат фибри, които изчистват дебелото черво и се борят със запека. Спазвайте вегетарианска диета и избягвайте, люти, консервирани и пикантни храни, алкохол и тютюн.

Народната медицина предлага някои полезни рецепти при вътрешни хемороиди, които могат да помогнат и при външни.

“Фигурин

Смесете 300 г сяра и 400 г пчелен мед. Вземайте от сместа по 1 чаена лъжица 3 пъти през деня, преди да за почнете да се хранете.

Пригответе си 30 листа от топола и ги сварете в един литър и половина водя. Варете ги, докато се изпари половината вода. От получената отвара пийте по 50 г на гладно, трикратно през деня.

Смесете половин килограм мед и прах от семе на билката магарешки трън – една супена лъжица. От тази смес вземайте по 1 супена лъжица 3 пъти за деня преди ядене.

Помогнете си с билки при вътрешни хемороиди

 

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *