Помогнете си с билки при вътрешни хемороиди

Билките могат да помогнат за лечението на вътрешни хемороиди

За да имате полза от лечението на хемороидите и особено на вътрешни хемороиди е необходимо да се спазва вегетарианска диета с преобладаване на повече плодове и зеленчуци. Това се препоръчва от народни лечители като Петър Димков и други. Трябва да се избягват меса като свинското и говеждото, консервирани, пикантни и люти храни, алкохол и пушене на тютюн. Храната трябва да е богата на фибри, да се ползват нерафинирани храни, Да се води природосъобразен начин на живот и са необходими повече движения.

Билката бял равнец помага за пречистване на кръвта и при вътрешни хемороиди

Билката бял равнец помага за пречистване на кръвта и при вътрешни хемороиди

Освен строга диета, народните лечители препоръчват и да се пречисти кръвта, поне за около месец и половина. Една по-лесно изпълнима рецепта за тази цел е със запарка с билката бял равнец. Сложете 1 супена лъжица в 250 мл вода и я запарете за около 10 минути.

Може да се изяжда по една кофичка кисело мляко с десетина супени лъжици нарязана целина в него, половин час преди главното ядене.

Друго средство за хемороиди е да се изяждат преди обяд по 10-12 глави средно големи глави кромид лук, печени на фурна и поръсени с магданоз. Консумирайте ги половин час преди обяд, без хляб.

Чесънът също помага срещу вътрешни хемороиди. Счукват се 2 скилидки чесън и се изстисква сокът им. Прецежда се и добавя половин чаена лъжица сол. Оставя се да престои няколко часа в хладилник и се намазва върху самите хемороиди и свинска мас отгоре им, за да ги запечата. Тази рецепта се препоръчва да се прави всяка вечер. Ако хемороидите са кървящи, тя не е подходяща.

За кървящи вътрешни хемороиди се предлага да се слага в ректума една обелена скилидка чесън.

“Демир

Могат да се пият и витамини – А и Е. От витамин Е по една таблетка от 400 мг на ден, а от витамин А от 10 000 единици по 2 таблетки сутрин. Тези витамини са полезни и за други заболявания и могат да се вземат профилактично, особено витамин Е.

Ако вземате антикоагуланти и искате да пиете билката бял равнец, трябва да имате пред вид, че тя си взаимодейства с антикоагулантите.

Народната медицина препоръчва да се пие и отвара от подъбиче. Добър ефект дава и билката змийска хурка и компреси от с печен праз, но те са главно за външни хемороиди.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *