В началото на бременността избягвайте стреса и напрежението

Дори и земетресение може да бъде причина за преждевременно раждане или аборт

Стресът във втория и третия месец от бременността може да съкрати вашата бременност и да увеличи риска от преждевременно раждане. Това беше установено чрез проучване, което изследвало ефекта от стреса при бременните жени, които преживели силното земетресение през 2005 година в Чили. Вероятността от преждевременно раждане или аборт се увеличава с 3,8%, ако жената е била в третия месец от бременността си при земетресението.

Стресът води до преждевременно раждане или до спонтанен аборт

Професори по психиатрия, акушерство и гинекология обясняват, че: „По принцип има повече момчета, отколкото момичета живородени. Съотношението на момчетата към момичетата е около 51:49 – с други думи, на всеки 100 раждания, 51 ще бъдат момчета. Но след земетресението се оказало, че тенденцията коренно се променила. Жените, които били бременни с момчета по времето на земетресението абортирали. Това се дължи главно на факта, че плодът от мъжки пол е по-голям и черпи много повече сили и енергия от майката родилка.

Жената трябва да избягва стреса по време на своята бременност, да бъде по-спокойна и да и бъдат спестявани неприятни новини и събития. Освен стреса, причина за аборт или за преждевременно раждане могат да бъдат и бедността, глада, лоши жилищни условия или други некомфортни ситуации или положения.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *