В Тутракан се роди бебе-гигант

Една щастлива новина: Бебе с тегло 5,57 кг и дължина 56 см се роди в деня на свети пророк Даниил в тутраканската болница, двамата с майката са добре

Ръководителят на АГ отделението д-р Любомир Бойчев поясни, че това е най-едрото бебе, родено през тази година в общинската болница на Тутракан. Момченцето е първата рожба на 20-годишната Вероника Радкова от близкото до града Старо село.

В Тутракан се роди бебе-гигант

В Тутракан се роди бебе-гигант

Раждането на бебето-рекордьор е било чрез цезарово сечение, осъществено от шефа на отделението д-р Любомир Бойчев и екипа д-р Елияна Александрова, д-р Стоян Стоянов и акушерките Андреева и Ефремова. Щастливата майка и нейното бебе са в добро здраве и вече са изписани, съобщават от болницата. Родителите са решили момченцето да носи името Даниел, на името на свети пророк Даниил, чиито ден се празнува на 17 ноември.

Въпреки че е рекордьор за областта, малкият юнак не е най-едрото бебе у нас. Точно на 1 април в Родилното отделение на Бургаската болница проплака тазгодишният рекордьор Милен – втората рожба на 35-годишната Анка Христова. Той се роди също цезарово сечение. Неговите размери – цели 55 сантиметра и тегло 7,1 кг удивиха екипа на д-р Стефан Миринчев и д-р Айлер Мюмюнова, но всичко протече успешно.

Преди дни и в Германия се роди бебе-гигант – цели 6 килограма. Според съобщението на „Ди Велт“ майката, болна от диабет, е била с тегло 240 кг и е родила 14-тото си поред дете дори без цезарово сечение.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “В Тутракан се роди бебе-гигант

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *