Причини за гинекомастия и подходящи добавки за нея

Неприятната гинекомастия застрашава емоционалното здраве на представителите от силния пол

Гинекомастия е заболяване, при което се разрастват млечните жлези при мъжете. Те се увеличават с около 1 до 10 см, а най-често е 4 см. Това заболяване е съпроводено с хипертрофия на мастната тъкан и на жлезите. Названието е с гръцки произход и има смисъл на ”мъжки гърди наподобаващи на женските”.

Хранителните добавки с цинк помагат при гинекомастия

Хранителните добавки с цинк помагат при гинекомастия

Причини за гинекомастия

Получава се от нарушаване на хормоналния баланс като се намаляват мъжките хормони (хипогонадизъм), а се увеличават женските. Тя може да е причинена от лекарства, например предозиране с язвени препарати, за лечение на туберкулоза, транквилизатори. Прекаляване с употребата на алкохол също е причина.

Други причини са недохранване, чернодробна цироза, хипертиреоидизъм, бъбречна недостатъчност, тумори на тестисите и аномалии в развитието им, при рак на бъбреците, червата и белия дроб, генетични нервни и други заболявания също могат да бъдат причина.

Гинекомастията често се наблюдава при спортисти, които вземат анаболи. Някои спортисти развиват заболяването с вземането на малки дози, а други вземат много и пак не го развиват. Стероидите влияят така, че ароматизиращите ензими от тях в клетките действат като преобразуват андрогените в естрогени.

Лечение на заболяването

То е с медикаменти или с операция, ако не се поддава на лечението за дълго време. Операциите се правят само на тези мъже, които желаят да променят външния си вид. За това се продават и специални потници, които прикриват дефекта. Освен лекарствата има и хранителни добавки, които повлияват добре хормоналния баланс в полза на мъжките хормони андрогените.

Едната добавка е цинк, обаче не се препоръчва цинков оксид. Тази добавка помага за увеличаване на тестостерона, на превръщането на мъжките хормони в женски, което се получава при ароматизация на клетките с анаболите, също така повишава и нивата на рецепторите на мъжките хормони.

Хранителната добавка Калциев Д-Глюкорат  е полезна за гинекомастия

Хранителната добавка Калциев Д-Глюкорат е полезна за гинекомастия

Другата хранителна добавка е Калциев Д-Глюкорат, която също има положително влияние. Тя изчиства тялото от женските хормони, които са излишни, намалява броя на техните рецептори, изчиства и от някои токсини, помага на работата на храносмилателните органи и черния дроб.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *