Проверете си кръвното, ако имате често главоболие и световъртеж

Срещу неприятните симптоми на ниското кръвно като главоболие и световъртеж може да си правите контрастни душове

Ако имате често главоболие и световъртеж, най-добре е да проверите кръвното си налягане. Най-вероятно става въпрос за ниско кръвно налягане. Това обаче не е опасно, тъй като хипотонията не е така смъртоносна като високото кръвно налягане.
При ниско кръвно налягане се усеща лесна уморяемост, главоболие и световъртеж, щом човек се изправи рязко.

гланоболие и световъртеж

Срещу неприятните симптоми на ниското кръвно като главоболие и световъртеж може да си правите контрастни душове

Хипотонията се предава предимно по рождение. Тя може да са причини и от начина на хранене, анемия или липса на физически усилия. Ниското кръвно налягане, главоболие и световъртеж се получава и при обезводняване или пък когато навън температурите са много горещи.
Срещу неприятните симптоми на ниското кръвно като главоболие и световъртеж може да си направите контрастни душове – смяна на гореща и хладка вода. Правете това всеки ден поне половин месец, за да тренирате кръвоносните съдове да се разширяват и свиват.
Докато сте под душа срещу ниско кръвно, главоболие и световъртеж може и да си направите масажът с твърда четка – като движенията трябва да са от периферията на тялото към гърдите. Правете си разходки и физически упражнения, изкачвайте стъпала или потичайте в парка. Може срещу ниско кръвно, главоболие и световъртеж са полезни.
Белият имел много помага срещу ниско кръвно, главоболие и световъртеж. Други билки, които облекчават тези симптоми са върбинка, цвят от магарешки трън, бабини зъби. При ниско кръвно, главоболие и световъртеж приемайте поне 2-2,5 литра течности на ден.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *