Интересни методи помагат срещу главоболие

За да се справите с досадното главоболие, използвайте вместо хапчета, няколко нетрадиционни начини за справяне с проблема

Едва ли има човек, който не е страдал от главоболие. След напрегнат ден, при махмурлук, при някаква инфекциозна болест, грип или просто от мръсен въздух в помещението. Досадното главоболие са изпитвали всички. Главата ви е сякаш в менгеме, слепоочията ви пулсират, изнервени сте от тази постоянна болка и не можете да се съсредоточите. Повечето хора с главоболие посягат към химическите таблетки без да се замислят, че могат да се справят с проблема не само с лекарства, но и по друг, алтернативен начин.

главоболие

За да се справите с досадното главоболие, използвайте вместо хапчета, няколко нетрадиционни начини за справяне с проблема

Първото, което трябва да направите, ако имате главоболие, е да излезете на чист въздух и да се разходите в парка или сред природата. Само 5-10 минути навън и в разходка ще облекчат стегнатата ви в менгеме глава. Чистият въздух и ходенето пеша ще помогнат за облекчение на досадното главоболие.
Масажът е друг метод за справяне с проблема. С вашите собствени пръсти си направете масаж на скалпа, на лицето и на някои най-болезнени точки по лицето, които със сигурност ще облекчат вашето главоболие – на слепоочието, в основата на носа, по веждите.
Аромотерапията също е метод за справяне с досадното главоболие. Вземете си ароматни масла и усетете по мириса кое от тях ви отпуска и ви създава добро настроение. При следващото главоболие го използвайте, за да се освежите.
Смяната на топло и студено е друг метод за лечение на главоболие. Смяната на температурите ще накара кръвоносните съдове да се раздвижат, а това ще засили кръвообращението. Всички това ще тушира болката в главата.
При главоболие лекарите съветват и да се пият много течности, за да разреждате кръвта си и така главоболие ще отшуми. Може да пробвате и лека гимнастика на лицевите мускули. Правете каквито физиономии ви дойдат на ум, за да раздвижите лицето си.
Ако обаче неприятното главоболие е всекидневно, най-добре се обърнете към лекар, тъй като това може да е симптом на някое по-опасно състояние.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *