Гладуването един ден в седмицата-полезно и ефикасно

Пречиствайте редовно организма си от вредните вещества, гладувайки

Днес е Разпети петък, денят на смирение и глад. Оказва се, че един ден в седмицата е полезно да гладуваш. Младият и здравият, а още повече старият и болният човек е длъжен да се грижи за чистотата на организма си. Ако всеки ден тъпчете стомаха си с най-различни продукти и ястия, в повечето случаи такива, които са над възможностите и потребностите на организма, тогава — за каква чистота и здраве можем да говорим?

Пийте повече вода в деня от седмицата, предвиден за глад

От време на време предоставяйте почивка на всички органи. Става дума за пълно гладуване веднъж в седмицата, за пълно прочистване на стомаха. За тази цел използвайте клизма или очистително. Някои се страхуват от чувството за глад, от гаденето, виенето на свят. Това са дреболии. Най-важното е да се настроите психологически.

А гладът, гладният спазъм на стомаха, отделянето на стомашни сокове се предотвратяват с употребата на течности. За тази цел направете отвара от мента и малко шипка. Можете да добавите в готовата отвара лъжичка мед. И да пиете от нея по няколко глътки, когато усетите, че без храна не можете да издържите нито минута. Най-добре е да пиете чиста вода. Ако е изворна — още повече.

На следващия ден започнете да се храните, желателно на малки порции и с нещо диетично. Ще мине малко време и нуждата от гладуване веднъж седмично ще стане за вас жизнена необходимост. Ще се чувствате доста по-добре, ще отслабнете, ще се избавите с лекота от някои болести, ще се подмладите, кожата ви ще стане по-свежа и еластична, косите и очите ви ще придобият блясък.

Ако става дума за по-продължително гладуване, в този случай последната дума трябва да бъде казана от лекаря, който може обективно да прецени потребностите и възможностите на вашия организъм. А еднодневният глад е полезен за всички. Това е един вид поход за здраве и бодрост.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *