Народни лекове помагат при глаукома

Има няколко народни рецепти за лечение на глаукома, които ще ви помогнат да поддържате зрението си остро

Опасната глаукома се характеризира с намаляване на остротата на зрението, тъй като болестта засяга нервните влакна, които са свързани с периферното зрение. Важното за тази болест е ранната диагностика и последвало лечение. Навременното започване на лечението на глаукома гарантира подобрение на зрението, въпреки че ще се наложи да се грижите за очите и зрението си цял живот.

глаукома

Има няколко народни рецепти за лечение на глаукома, които ще ви помогнат да поддържате зрението си остро

За съжаление съвременната нито традиционна, нито народна медицина не може напълно да излекува глаукома, но има народи рецепти, които могат да намалят оплакванията и да спрат прогресирането на болестта.
При глаукома народната медицина прилага няколко рецепти. Едната от тях е 60 грама пчелен мед и 150 грама преварена топла вода, които се смесват добре. Всяка вечер се накапват внимателно в очите по 2-3 капки за поддържане на по-остро зрение и за намаляване на симптомите на глаукома.
Друга рецепта за глаукома се приготвя като се смесят по 100 грама ранилист и бял имел и към тях се прибавят 75 грама ефедра. Взима се супена лъжица от билковата смес и се слага вечерта в термос, в който се налива чаена чаша вряла вода. На сутринта сместа се прецежда и се пие 4 пъти на ден по 50 милилитра.
Повечето болни от глаукома успешно се лекуват със специални капки за очи, които са ефикасни и нямат странични ефекти. Те се назначават от лекар офталмолог и действието им подобряват и дори намаляват оттичането на вътреочната течност. Това лечение се комбинира с хапчета за още по-добър резултат.
Един от най-съвременните начини за лечение на глаукома е лазерна операция, но тя се прилага само в началните етапи на заболяването.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *