При глаукома помагат и народни рецепти

Има няколко народни рецепти за лечение на глаукома, които ще ви помогнат да поддържате зрението си остро

Неприятната глаукома засяга нервните влакна, които са свързани с периферното зрение, след което намалява и остротата на зрението. Навременното започване на лечение на болестта може да гарантира подобрение на зрението, но поддържането се прави цял живот. Съвременната медицина не може напълно да излекува глаукома, но има народи рецепти, които могат да намалят оплакванията и да спрат прогресирането на болестта.
При глаукома народната медицина прилага няколко рецепти. Едната от тях е 60 грама пчелен мед и 150 грама преварена топла вода, които се смесват добре. Всяка вечер се накапват внимателно в очите по 3-4 капки за поддържане на по-остро зрение и за намаляване на симптомите на глаукома.

глаукома

Има няколко народни рецепти за лечение на глаукома, които ще ви помогнат да поддържате зрението си остро

Друга рецепта се приготвя като се смесят по 100 грама ранилист и бял имел и към тях се прибавят 75 грама ефедра. Взима се супена лъжица от билковата смес и се слага вечерта в термос, в който се налива чаена чаша вряла вода. На сутринта сместа се прецежда и се пие по 50 милилитра 4 пъти дневно.
При остри пристъпи на глаукома се смесват 75 грама горицвет цветен и 100 грама ранилист. Супена лъжица от тази смес се слага вечерта в термос и се залива с чаена чаша вряла вода. На сутринта се прецежда, пие се половин час преди хранене по 50 милилитра 4 пъти дневно.
Повечето болни от глаукома успешно се лекуват със специални капки за очи, които са ефикасни и нямат странични ефекти. Действието им подобряват и дори намаляват оттичането на вътреочната течност. Това лечение се комбинира с хапчета за още по-добър резултат. Все пак болните от глаукома трябва да правят постоянна терапия през целия си живот. Съвременната медицина разполага с нови методи за операция на глаукома. Лазерният метод е най-добър и щадящ, но той може да се прилага единствено в началните етапи на болестта.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *