Глог помага за здраво сърце и още 100 болести

Приемайте глог ако искате да имате здраво сърце и да се предпазите от диабет

Чудодейният глог е магично растение, познато от векове и всеки, който иска да има здраво сърце, трябва да го приема. Това пише известният проф. Мермерски в своите книги за лечение на различни видове болести с помота на природата. Според професора в растението глог има множество витамини като А, К, С, Е и от групата В. Билката е богата на флавоноиди, пектин, етерични масла и органични киселини, които лекуват много болести.

глог

Приемайте глог ако искате да имате здраво сърце и да се предпазите от диабет

Полезният глогът има силно противовъзпалително, антимикробно и съдоразширяващо действие и емнно това го прави отлично средство за здраво сърце. Билката действа леко диуретично, бори тумори и притежава стимулиращи сърдечния мускул свойства. По думите на Мермерски глогът може да се използва също така при отоци, против ревматизъм, за възстановяване на кожата, при разстройства на сърдечната дейност, прекарани инфаркти, високо кръвно налягане, тахикардия и проблеми със съня.

Билката глог има огромна полза и при главоболие, алергии, епилепсия и проблеми с щитовидната жлеза.
Освен за всички тези болести, глогът помага и при диабет тип 2. Храстът има способността да нормализира нивото на захарта в кръвта.

глог

Приемайте глог ако искате да имате здраво сърце и да се предпазите от диабет

Той може да бъде и решение при проблеми с жлъчката и черния дроб като засилва функциите на оргените и подобрява тяхната дейност.На всичкото отгоре, заради това че има диуретично действие, глогът се бори успешно и с наднорменото тегло.

Дневната норма е 150 грама и тя не бива да се надвишава, тъй като може да се получи силно намаляване на кръвното налягане и нарушение в сърдечния ритъм, съветва проф. Мермерски. Много хора използват глог в съчетание с мента и валериан, за успокояване на нервите, против сърцебиене и високо кръвно налягане. Глогът може да се употребява както в прясно състояние, така и в изсушено или на билкови таблетки.

Погледни и тези публикации по темата:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *