Корен от глухарче стопява раковите клетки за отрицателно време

Учените откриха, че чай или спиртен извлек от корени от глухарче могат да стопяват раковите клетки

Всеки от нас е свикнал по поляните пролетно време да вижда красивото глухарче.

Освен приятно за гледане, глухарчето е едно от най-полезните растения по нашите ширини. Не само че е полезно, но то може да действа и като природна химиотерапия на организма и дори да топи раковите клетки. Става въпрос за корените от растението.

Но и стеблото, и листата също са много здравословни тъй като съдържат високо количество витамин С и може да се слага в салатите на пролет и да гонят пролетната умора и да ни спасява от инфекции и други опасно заболявания.

глухарче

Учените откриха, че чай или спиртен извлек от корени от глухарче могат да стопяват раковите клетки

Разбира се, и тук важи правилото да се къса някъде в планината, където няма автомобили и замърсяване. Тогава глухарчето е направо вълшебно.

Коренът от глухарче в последно време стана като панацея за лечение на болни черен дроб, жлъчка и бъбреци. Чаят или тинктурата изчистват храносмилателната система и пречистват организма, като спомагат за подобряване обмяната на веществата.

Корените на растението помагат и при диабет от тип 2 и други обменни заболявания и болести на жлезите с вътрешна секреция.

Лековитото глухарче помага също при анемия, авитаминоза, атеросклероза, кожни проблеми, умора, ставни заболявания.

Коренът на глухарче действа по-добре от химиотерапията, защото тя убива всички клетки, а глухарчето само раковите клетки. Това заявяват учените от университета Уиндзор в Канада. Те са открили, че коренът от глухарче ефективно убива раковите клетки, без никакви вредни странични прояви върху останалите клетки в организма.

Чаят от корени на глухарче действа на засегнатите от рак клетки, така че те се разпадат в продължение на 48 часа, а за това време нито една нова здрава клетка в организма не се разболява, са установили учените.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *