Малкото глухарче притежава огромна лечебна мощ

Билката глухарче може да помогне при множество болести и всички негови части са лечебни

Малкото и симпатично глухарче крие огромна лечебна мощ и сила. Вече се знае, че коренът от глухарче действа точно като природна химиотерапия и може да лекува рак и да стопява тумори.
Билката глухарче се използва още и при други опасни и сложни заболявания като проблеми с черния дроб, бъбреците, жлъчката, храносмилателната система, за пречистване на организма и за подобряване обмяната на веществата. С лечебна цел полезното глухарче може да се консумира като салата или сок всеки ден срещу умора и за отслабване.
Тинктура от бял трън и глухарче може да ви помогне при болести на черния дроб, жлъчката и бъбреците. Този екстракт има способността да разрушава образуванията, да регенерира клетките и да пречиства органите от токсини и отрови.

глухарче

Билката глухарче може да помогне при множество болести и всички негови части са лечебни

Малкото глухарче помага още при такива болести и състояния като анемия, авитаминоза, атеросклероза, диабет, липса на апетит, проблеми с кожата, умора, ставни болести.
Вече се знае, че корен от глухарче действа по-здравословно от химиотерапия, тъй като химическият коктейл убива всички клетки, докато екстрактът – само болните клетки. Чай или тинктура от корени на глухарче стопяват раковите клетки и те се разпадат в продължение на две денонощия, а за това време нито една нова здрава клетка не е засегната.
Приготвянето на чай от глухарче се приготвя като се използват всички части на билката, които могат да са пресни или сушени. Взимат се 2 чаени лъжици от дрогата и се варят в 300 милилитра вода за 10 минути, прецежда се и се приема по 2-3 чаши на ден.
Може да си купите и готов чай от глухарче или пък спиртен извлек от билката, които се продават в билковите аптеки и в дрогериите. От тинктурата се приемат по 20-25 капки, разтворени в малко вода два-три пъти на ден преди хранене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *