Градински чай – билката, която лекува всички болести

Приписват на билката градински чай чудодейни сили, с които лекува десетки болести

Билката градински чай или познат още и като салвия народната медицина приписва силни лечебни качества, с които се лекуват десетки болести. Най-хубавото е, че всеки може да отглежда градински чай в двора си и да се радва на чудесно здраве, стига да използва билката често.
Познат е с красивите си лилави цветове и силен аромат, а често градински чай служи и като подправка в кулинарията.
Лечебни са листата на полезния градински чай и от тях се приготвя отвара, която може да пиете всеки ден като профилактично средство срещу десетки заболявания.

градински чай

Приписват на билката градински чай чудодейни сили, с които лекува десетки болести

Знае се, че билката градински чай има силно изразен антиоксидантен ефект, а така също противовъзпалително и кръвосъсирващо действие.
Отвара от градински чай помага при заболяване на белия дроб и дихателната система. Освен това чай от билката действа много добре на храносмилателния тракт, като облекчава болки и неприятни състояния при язва и гастрит.
Топла напитка от градински чай има способността при по-честа употреба да успокоява внезапните топли вълни при климакс. Отвара от тази чудодейна билка се използва при изгаряния, ухапвания от насекоми, различни кожни заболявания. Градински чай се използва също много успешно при гинекологични заболявания като например проблеми с бяло течение. Препоръчва се също така при силни менструални болки и нарушен менструален цикъл.
Компрес с градински чай облекчава болките при артрит и различни травми.
Градински чай укрепва имунитета, подобрява храносмилането, влияе много положително при безсъние и проблеми със съня, депресия, умора, главоболие. На всичкото отгоре отвара от градински чай подобрява паметта и е полезна да се пие от хора, страдащи от деменция, болест на Алцхаймер и склероза.
Бременни и кърмещи жени обаче трябва да избягват употребата на отвара от градински чай.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *