За отслабване и прекрасна кожа яжте гуава

Въпреки че е много сладък, екзотичният плод гуава е нискокалоричен и понижава кръвното налягане

Наричат вкусният плод гуава суперхрана, защото е много полезен за човешкия организъм. Той се наложи в последно време и като храна, от която се отслабва, затова онези, които искат да се вталят и бързо да влезнат във форма, могат да наблегнат на гуава – най-новият член от семейството на суперплодовете.

гуава

Въпреки че е много сладък, екзотичният плод гуава е нискокалоричен и понижава кръвното налягане

Екзотичният плод идеално изчиства токсините от организма, като по този начин повишава метаболизма и води до намаляване на телесното тегло. Въпреки че е много сладка, гуавата е нискокалорична, засищаща и е идеална за хора, които искат да минат на диета. Освен всичко друго, плодът е и много полезен, тъй като съдържа букет от витамини А и С , микроелементи, фибри. Това го превръща в мощен антиоксидант, който премахва свободните радикали.
Плодът гуава съдържа също фолиева киселина, калий, мед и манган и още редица полезни съставки, които могат да се открият още в зеления чай и червеното вино.
Онези, които имат проблеми с кожата, също трябва да хапват по-често гуава, тъй като плодът подмладява кожата и избистря тена на лицето.
Едно от най-важните качества на плода е, че намалява риска от развитие на рак на гърдата, тъй като съдържа в себе си висока концентрация на антиоксиданти и ликопен.
Гуавата сваля и кръвното налягане, както и понижава лошия холестерол. Сокът от екзотичния плод помага при настинка, кашлица, зъбобол и нормализира дейността на стомашно-чревния тракт.
Друго вълшебно качество на плода гуава е, че понижава нивото на кръвната захар, което го прави много полезен за хора, страдащи от захарна болест.
Най-неприятното е, че все още на малко места се предлага у нас плодът гуава, но той все пак може да бъде намерен в големите хранителни вериги.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *