Гъбички на краката сериозен, но лечим проблем

Огнището на гъбичната инфекция е дълбоко под ноктите на краката

Гъбичките на краката са един от най-трудно лечимите медицински проблеми. Въпреки, че засягат ноктите на краката, гъбичките живеят дълбоко в тъканите под и около самия нокът, което означава, че локалното лечение не е в състояние да достигне до действителния източник на проблема. Съчетано с факта, че лечението може да отнеме седмици това кара много хора да се чудят, възможно ли е, наистина някога да се преборят с гъбичките. За щастие, отговорът е „да“. Има няколко лекове за лечение на гъбичките на краката, които са безопасни, ефективни.

Гъбичките на краката са напълно лечими

Много рецепти за лечението на гъбички използват сода за хляб или ябълков оцет. Разтвори, съдържащи тези съставки помага за ограничаване на развитието на гъбичките. Кисненето на краката три пъти дневно може да ви помогне в борбата с инфекцията.
Етеричните масла също се препоръчват за лечение на гъбички на ноктите.

Най-разпространения лек за гъбички на ноктите е обикновената вода за уста. Антисептична вода за уста е ефективен начин за лечение на гъбички на ноктите, особено ако краката се накисват в нея няколко пъти на ден. Тя може да се използва директно или разредена с малко топла вода, и работи като убива гъбичките. Други актуални антисептици, особено йод, също може да работи по същия начин. Някои хора използват памучен тампон натопен в йод , който се нанася върху нокътя и околните тъкани.
Гъбичките на краката могат да бъдат много неудобен проблем. Най – добрия начин да се отървете от тях е своевременното и адекватно лечение.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *