Народни рецепти спасяват от гъбички по краката

Симптомите на гъбички по краката са задебелени, с променен цвят или лесно чупещи се нокти

Ако забележите, че ноктите ви започнат да променят цвета си или са станали по-дебели и лесно чупещи се, най-вероятно сте пипнали гъбички по краката и трябва да вземете незабавни мерки за лечението на проблема. Това е упорито и трудно лечимо заболяване, което не бива да се пренебрегва.

гъбички по краката

Симптомите на гъбички по краката са задебелени, с променен цвят или лесно чупещи се нокти

Има някои домашни средства, които вършат чудесна работа срещу гъбички по краката.
Маслото от чаено дърво е мощно антисептично средство, което може да се пребори с досадния проблем. Смесете масло от чаено дърво и зехтин и нанесете върху тях. Всеки ден мийте краката си, подсушавайте ги добре и слагайте от сместа върху стъпалата, пръстите на краката и ноктите.

Друг много ефикасен метод срещу гъбички по краката е смес от равни зехтин, масло от мащерка и масло от чаено дърво директно върху нокътя. Оставете сместа да действа 10-15 минути, след което, със стара четка за зъби, която вече не ползвате, втрийте добре сместа в нокътя и под него. Трябва да знаете, че лечението с масло от чаено дърво помага много, но само ако инфекцията е в начален стадий.

гъбички по краката

Симптомите на гъбички по краката са задебелени, с променен цвят или лесно чупещи се нокти

Друго средство, което можете да ползвате срещу гъбички по краката, е ябълков оцет. Смесете равни части от оцет и вода в леген и натопете краката си за не по-малко от 10-15 минути. След като приключите, подсушете краката старателно, дори използвайте сешоар, за да премахнете изцяло влагата. Киселината в ябълковия оцет ще спре развитието на гъбичките и постепенно ще ги отстрани напълно.

Демир бозан билки за бъбреци

Водата за уста също е силен антисептик, който може да премахне досадните гъбички по краката. Може да топите краката си в тази течност, а може да я комбинирате и с оцет за още по-голяма ефективност.

Смес от ябълков оцет и оризово брашно също може да се използва като ексфолиант при засегнати от гъбички по краката. Намажете засегнатите зони със сместа и леко разтривайте 5-6 минути. След това измийте добре и много старателно подсушете мястото.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *