Лечение на гъбички по ноктите на краката с народни рецепти

Ето как можем да се справим с гъбички по ноктите на краката чрез лечение с бабини рецепти

Гъбички по ноктите на краката е една от най-честите инфекции, която ни спохожда. Първият показател за появата на инфекцията е промяната на цвета на ноктите. За да се установи точния причинител и да се лекува трябва да се направи преглед при опитен дерматолог и да се направят необходимите изследвания. И така можем да си помогнем при лечение на гъбички по ноктите на краката с народни рецепти, освен изписаното от доктора.

Лечение на гъбички по ноктите на краката с народни рецепти – чаено дърво

Лечение на гъбички по ноктите на краката с народни рецепти – чаено дърво

Едно от природните средства е известното масло от чаено дърво. То има силно антифунгицидно и антисептично лечебно свойство и затова може да се пребори с появилите се гъбички по краката, но да не се пренебрегват изписаните лекарства от лекаря.

Смесват се масло от чаено дърво, без да се разрежда със зехтин и се нанася върху болната част от нокътя. От време на време да се капва по малко от маслото от чаено дърво върху нокътя и да се разтрива пострадалото място.

Друга подобна смес също се препоръчва при този проблем. Смесват се по равни количества от масло от чаено дърво зехтин и мащерка и се намазва нокътя с тях като смесването се прави върху пострадалото място. Така трябва да постои намазан нокътя и да се търка с четка за зъби като се втрива добре сместа навсякъде. По този начин може да се изтрие горния слой от нокътя, където има бактерии.

С тази процедура може да продължите даже и след 2-3 седмици след положителните резултати. Ако не се почисти добре мястото от тях, след време пак ще се появят. Тази рецепта може да помогне само в начален стадий на инфекцията.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Друга рецепта е смесването на ябълков оцет с топла вода. Сместа се изсипва във ваничка за краката и те се потапят в нея поне за 15 минути. След процедурата трябва да се подсушат добре краката.

Краката може да се масажират с равни количества сок от лимон и зехтин. Това омекотява кожата и помага повече да не се развиват гъбичките.

Може да се ползва също и антисептична вода за уста или смесена с оцет като потапяте краката в леген с нея. Тази вода е силен антисептик и затова може да помогне да се махнат гъбичките.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *