Кои са най-полезните гъби против рак

Вижте кои са най-полезните гъби против рак, които могат да ви помогнат както да се преборите с болестта, така и за профилактика

Има полезни растения, които с магическите си лечебни свойства могат много да помогнат на хората, особено на тежко болните.

Има цяла книга посветена например на най-полезните гъби против рак и в нея са изброени десетина, чийто вълшебни свойства наистина могат да стопяват тумори и да служат като профилактика срещу това коварно заболяване.

Сред тези най-лечебни гъби против рак попадат гъбите шийтаке, рейши, намеко, пом-пом и бразилски бадем. От векове хората са разбрали, че хранейки се с тези уникални гъби, не боледуват от опасни и смъртоносни болести и са по-здрави в сравнение с останалите, които не познават техния вкус.

гъби против рак

Вижте кои са най-полезните гъби против рак, които могат да ви помогнат както да се преборите с болестта, така и за профилактика

Гъбата шийтаке е известна от хилядолетия в Япония, където се е използвала при лечение на захарен диабет. Днес тя има доказано противотуморно действие, благодарение на съдържанието на полизахарида лентинан – вещество, което е признато от официалната медицина, че помага при рак на стомаха. Шийтаке имат и изразено противовирусно действие.

Друга от лечебните гъби против рак е рейши. Според учените тя спира синтеза на ДНК в раковите клетки. Наричат я „вълшебния крал на билките“ и се използва като лечебно растение от хилядолетия. В нея се съдържат 119 вида терпеноиди, които имат антивирусно, противораково и противовъзпалително действие.

Рейши повишава имунитета, помага срещу алергии и бронхиална астма.

Гъбата пом-пом също е включена в списъка с най-полезните гъби против рак. Тя се прилага като съпътстваща терапия при рак на стомаха, хранопровода, червата и панкреаса. Тя е известна с това, че намалява страничните ефекти при химиотерапия.

Гъбите намеко също имат лечебни свойства. Още през миналия век са правени опити с мишки, при които е доказано, че водният разтвор от намеко помага при лечение на сарком. Тя увеличава съпротивителните сили на организма срещу стафилококи.

Сред лечебните гъби против рак попада също и гъбата кордицепс, която освен антитуморно, действа общоукрепващо и помага при пневмонии и други възпалителни заболявания на белия дроб.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *