Използвайте чай от дафинов лист за кашлица

Отвара от дафинов лист за кашлица помага за облекчаване и на много други болести и страдания

Освен приятна подправка, полезният дафинов лист е и много лековито растение, което помага при десетки болести и страдания. добре позната подправка, но той има и лечебни свойства ако се приема под формата на отвара.

Вижте още приложения ТУК: Рецепти с дафинов лист за лечение и ползите от него!

Много полезно действа чай от дафинов лист за кашлица. При простуда и кашлица се приготвя отвара като в 100 милилитра вода се вари един дафинов лист, докато водата остане наполовина. Пие се 3 пъти на ден по 1 супена лъжица.

Освен дафинов лист за кашлица, подправката може да помогне и при състояние на диабет тип 2, при бронхити, грипни състояния, хрема.

дафинов лист за кашлица

Отвара от дафинов лист за кашлица помага за облекчаване и на много други болести и страдания

Не по-малко ефикасна е неговата отвара ако се използва при проблеми с храносмилането, гъбички, ревматични болки, спомага също при депресивни състояния и прекомерна неясна умора.

Отвара от дафинов лист действа много добре и на кожата.
За да си приготвите чай от дафинов лист за кашлица е хубаво да си подберете здрави и силни листа. Те трябва да са сушени, , ако си откъснете пресни, първо ги изсушете.

Това, което трябва да знаете за листата от дафинов лист, когато става дума за лечебни качества е, че те е добре да са матови.

Лъскавите или бледо зелените все още не са натрупали необходимите лечебни качества, тъй като са прекалено млади.

Освен дафинов лист за кашлица, растението помага и за понижаване на кръвното налягане и кръвната захар, за пречистване на организма и за лечебни вани при артрит и ставни болки.

За пиене е необходимо да сварите две листа в 400 милилитра вода за 5 минути, след което оставяте да се изкиснат, прецежда се и се пие по половин чашка четири пъти дневно. Чай от дафинов лист за кашлица помага много при сухи и мъчителни белодробни пристъпи.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *