Важно! Защо трябва да прочиствате вашето дебело черво

Прочистването на вашето дебело черво може да Ви отърве от много здравословни проблеми

Ето отговор на въпроса: Защо е необходимо да прочистваме нашето дебело черво и как това може да повлияе положително на нашето здравословно състояние. Оказва се, че състоянието и здравето на нашето дебело черво е директно свързано здравето ни. Сега ще изредим някои от най-често срещаните здравословни проблеми, които със сигурност имат връзка със състоянието на вашето дебело черво.

Защо трябва да прочиствате вашето дебело черво

Защо трябва да прочиствате вашето дебело черво

Имате лош дъх и/или лоша миризма на тялото. Страдате от чести урологични, гъбични и бактериални инфекции. Имате запек или проблеми с изхождането. Всичко това означава, че състоянието на вашето дебело черво не е добро и трябва да се прочисти. Причината за това е, че в дебелото черво се намират най-много от най-силните и токсични отрови, които отделя нашият организъм.

Ето причината за това. Както знаем дебелото черво е крайната част на нашият храносмилателен канал. Храната, която ние изяждаме не може да бъде смляна напълно от храносмилателния ни тракт. От него тя попада в тънкото черво, но и то не може да всмуче всичко и от там остатъците отиват в дебелото черво.

Анатомично то представлява черво с дължина около 1.5 метра и широчина в началото около 70-80 мм. с възрастта обаче тя намалява и достига около 40-50 мм. В него живеят много бактерии и микроорганизми, които по принцип са безвредни и служат, за да предизвикат гниене на хранителните отпадъци, които се отлагат тук от тънкото черво, като при този процес често се образуват газове.

Остатъците от неусвоената храна се изхвърлят от нашето дебело черво през ануса чрез перисталтични движения. При разграждането на хранителните остатъци в това черво се отделят и отлагат отрови наречени токсини, които не могат да бъдат изхвърлени напълно с фекалиите и се отлагат като шлака по стените му.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

За това казваме, че то е нашата система, която управлява отпадъците в организма ни. В зависимост от състоянието на дебелото черво, отпадъците могат да бъдат изхвърлени навън без остатъци или да се върнат в кръвта и черния ни дроб. Ако червото е чисто, тогава всичко се изхвърля навън.

Ако обаче то е затлачено не може да контролира нормално процеса на изчистване и пропуска обратно отровните вещества, което води до най-различни здравословни проблеми. Много е важно и продължителността, за която се изхвърлят токсините и остатъците от храна навън.

При здраво и чисто дебело черво това се извършва в рамките на от 6 до 18 часа след всеки прием на храна. Вижте обаче какво става, ако червото е затлачено от шлаки. Остатъците от несмилаема храна и клетки от чревната стена не могат да се разградят своевременно и изхвърлянето им се забавя.

Тогава количеството на бактериите, микробите и гъбичките, които до този момент са били безопасни и дори полезни, защото са предизвиквали гниенето на тези остатъци, сега започват да се размножават прекомерно и от полезни стават вредни, а токсините направо отровни.

Това предизвиква много проблеми с нашето здраве като например : умора, преждевременно стареене, депресия, слаба имунна система, болести по жизненоважните органи, рак, лош дъх в устната кухина, лошо мирис на нашето тяло, чести инфекции на отделителната система и гърлото.

Как можем да пречистим дебелото черво. На първо място е храненето.

Натуралните храни са полезни за вашето дебело черво

Натуралните храни са полезни за вашето дебело черво

Трябва да приемаме по възможност ежедневно следните храни: богати на фибри, кълнове, зеле, зелени храни, ферментирали храни като кисело мляко, кефир, боза, но домашна, кисело зеле, туршии. Както и да пием достатъчно количество вода. Друг вариант на прочистване на вашето дебело черво са клизмите. И трети вариант е изпиването на солена вода на гладно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *