Куркумата е полезна и за лечение на депресия

Куркумата е полезна и за лечение на депресия без странични ефекти, твърди медицински източник 

Депресивните разстройства оказват лоши ефекти върху милиони американци и във всички народи всяка година. Те могат да повредят семейни отношения, работа или представяне в училище и да бъдат рисков фактор за физически здравословни проблеми. Куркумата лекува депресия без странични ефекти, твърди сайтът naturalnews.com.

Куркумата е полезна и за лечение на депресия

Куркумата е полезна и за лечение на депресия

Има много лекарства, отпускани с рецепта достъпни в днешно време, и докато те със сигурност водят до подобрение спрямо предишните поколения лекарства, те все още носят със себе си редица странични ефекти, за което много хора биха искали да ги избегнат.

Има, обаче, естествените възможности за подпомагане на лечението на депресия, особено, ако тя е лека до умерена. Необходим е балансиран режим на хранене, почивка, редовни физически упражнения и природосъобразен начин на живот, всичко може да помогне за успешно лечение на опасната депресия. И все повече изследователи установяват, че депресията е отзивчива към лечение с природни добавки като куркумин, активната съставка в куркумата.

Демир бозан билки за бъбреци

Проучването на куркумина и въздействието му върху депресията, обаче, може да даде нова надежда за повишаване на качеството на живот на тези, които страдат от това заболяване. Новият научен пробив заключи, че куркуминът е толкова ефективен, колкото Prozac при лечение на депресивни разстройства, но липсват някакви сериозни странични ефекти и е с добра поносимост от пациентите във всички области. Това би могло да нанесе доста тежък удар на фармацевтичната индустрия, която прави невероятните 12,0 милиарда долара годишно от продажбата на антидепресанти, които извършват нежелани странични ефекти и които, в продължение на много пациенти, просто не работят.

Изследователите смятат, че ефективността на куркумина произтича от факта, че той може да инхибира ензима моноамин оксидаза, който е свързан с депресия, ако се намери в мозъка при високи негови нива. Тя също може да помогне, като в същото време, повишава нивата на двата хормона серотонин и допамин в мозъка, което може да доведе до спокойствие. Комбинацията от това е добро и хора участвали в това проучване, са докладвали, че при редовна употреба на куркумин, значително са намалели на техните емоционални симптоми. Все пак, за да има ефект при лека до умерена депресия, ще трябва трябва да се пие по-дълго време.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *