Дерматит – симптоми, причини и лечение

При проблеми с кожата йогата също помага

Дерматит е възпаление по кожата, което предизвиква силен сърбеж. Това възпаление не е заразно или опасно, но със сигурност не е и приятно. Има много видове дерматити, включително алергичен дерматит, екзема и т. нар. себореен дерматит (който причинява пърхот). Екземата е хронично състояние и симптоми при нея могат да идват и си отиват.

При зачервяване и сърбеж по кожата се консултирайте с дерматолог

Признаци и симптоми при дерматит са: сърбеж, болка, смъдене или парене; както и лющеща се кожа, рани от надраскване и подуване.

Причини за дерматит
При контактен дерматит причината са алергични реакции от сапуни или различни други почистващи препарати.
Себореен дерматит може да бъде причинен от мазна кожа или коса или пък от силен стрес. Той както споменахме вече се характеризира с добре познатия ни пърхот.
Атопичен дерматит (екзема) може да бъде причен при комбинация от суха кожа и автоимунна реакция. Хората, които имат екзема често страдат и от различни алергии.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

Лечение
Лекарят ще се опита да се определи причината на появилия се по вашата кожа дерматит. Лечението се определи според това какъв е вида на дерматита. При екзама се поставят хладни компреси, за да се облекчи сърбежа. Една хладна вана със сода за хляб ще ви дойде много добре и ще облекчи болката и сърбежа. При пърхот използвайте лечебни шампоани. При контактен дерматит, т.е. при наличие на алергии използвайте кремове, чиято основна съставка е хидрокортизон.

Препоръчва се задължителна консултация с лекар, както и избягване на стреса и напрежението; подходяща диета (някои храни предизвикват екземи по кожата) и практикуването на йога.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Дерматит – симптоми, причини и лечение

  1. СТИГА БЕ,СТИГА С ТИЯ ИНДИЙСКИ И ЦИГАНСКИ СЕКТИ В БЪЛГАРИЯ!
    СТИГА С ВАШТА ИЗМИСЛЕНА И НИКОМУ НЕНУЖНА ЙОГА!
    ЩЕ ТИ ИЗЛЕКУВА ЙОГАТА ДЕРМАТИТА,АМА КОГА ПРЪДНЕ ГЪСКА!!!!!!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *