Алтернативни средства при дерматит

Някои алтернативни средства могат да бъдат от полза при дерматит

Възпаление на кожата със зачервяване, сърбеж, болка, парене, а в някои случаи и с кървене, се нарича дерматит. Има различни видове и се счита, че основната причина е алергия, предизвикана от специфични антитела произведени от организма.

Китайски билки, наречени Хуа Туо, кръстени на името на първия хирург в Китай, представлява крем, който е показан да помогне на някои пациенти страдащи от дерматит. Използва се от някои като натурално средство за първа помощ за дерматит.

Perfect Oils на Nutritional Therapeutics помага за дерматит

Perfect Oils на Nutritional Therapeutics помага за дерматит

За да си направите този крем за мазане, ще имате нужда от: 3 капки масло от лайка, 3 капки лавандулово масло (за предпочитане е от известната хибридна лавандула от високите Алпи, но може и обикновена), около 30 г масло от иглика.

Всички тези съставки се слагат в бутилка от тъмно стъкло с капкомер. Разклатете, за да се смесят добре. Нанесете върху засегнатите участъци. Ако след 2 до 3 дни не се получи подобрение или се влошава състоянието, прекратете употребата и се консултирайте с лекар дерматолог.

Мастни киселини, които помагат за намаляване на възпалението

В някои хранителни добавки се съдържат омега-3, омега-6 и омега-9 мазнини от риба, както и масла от пореч и ленено семе. Един продукт (би трябвало да можете да го намерите на Amazon), наречен Перфектно масло (Perfect Oils), произведено от  Nutritional Therapeutics е документирано като помагащо на хората, страдащи от дерматит.

Антиоксидантите също помагат, за да се облекчи увредената кожа от свободните радикали. Те могат също да помогнат за предотвратяване на бъдещи обостряния на заболяването дерматит. Те се съдържат в много от плодовете, ядките и билките. Ето някои предложения за антиоксиданти, които можете да ползвате, за да облекчите и да помогнете на оздравяването на повредената кожа при дерматит.

Масло то вечерна иглика се използва за дерматит

Масло то вечерна иглика се използва за дерматит

 

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Това са цинк: 20 мг на ден за жени; 30 милиграма на ден за мъжете, Бета-каротин: 12 до 18 милиграма на ден, витамин С: 3,000 милиграма на ден, разделен на три дози (поне 1/2 час преди или 1 1/2 часа след хранене, тъй като стомашната киселина и съдържанието на храните може да унищожи витамин С), витамин Е: 600-800 IU дневно. Можете опитате предложените антиоксиданти заедно с мастните киселини изброени по-горе.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *