Направете лесна детоксикация на организма с билки

Детоксикация на организма с билки е лесен и ефективен метод да изчистите тялото си от натрупаните отрови в него

Има няколко билки и подправки, които служат много успешно за прочистване на организма бързо и ефективно. Детоксикацията всъщност е много важен процес, който периодично позволява отровите от организма да бъдат отстранени, за да бъдем по-здрави и организмът ни да функционира по-добре.
За детоксикация на организма с билки има различни природни продукти и едно от тях е девесилът, който често се използва в кулинарията и е познат повече като подправка.
Той е познат от хилядолетия като лечител на много болести. В средновековието го познавали като билка, която лекува 9 болежки, 9 недъга и притежава 9 сили, сочат древните предания. Затова природолюбители съветват да го иползваме повече в кулинарията, за да изчистваме тялото си от токсините.

детоксикация на организма с билки

Детоксикация на организма с билки е лесен и ефективен метод да изчистите тялото си от натрупаните отрови в него

Той бори много успешно бактериите на туберкулозата, различни болестотврони бацили, укрепва здравето и увеличава силата, затова девесилът е бил използван за приготвянето на балсами и вина.
Друга много добър природен продукт за детоксикация на организма с билки е босилекът. За детоксикация с босилек се приготвя отвара, чай или студен извлек от корените му. Счита се, че те изчистват и лекуват целия организъм. Пресни или сушени корени около 1-2 супени лъжици се варят в половин литър червено вино или вода за петнадесетина минути. Пие се по няколко пъти на ден по една чаена чаша.
Босилекът изчиства всяка клетка със своите свойства. Тази рецепта може да си приготвяте и за лечение и предпазване от атеросклероза.
Джинджифилът също служи много успешно за изчиствение на организма. Той също се използва като детоксикация на оргранизма с билки и природни продукти. Той гони токсините, вирусите и бактериите, действа благотворно на храносмилателния тракт и засилва имунитета. Може да си настържете малко и да го пуснете в чаша с вода и да пиете от течността.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *