Приятна детоксикация на организма със зелено смути

Направете детоксикация на организма с една много приятна и лесна рецепта за зелено смути

Ако искате да изчистите организма си от всички токсини и отрови, които са се натрупали, може да си направите една много лесна и вкусна рецепта, която ще го стори по много лесен начин.
Това е рецепта с природни продукти за детоксикация на организма. Просто всеки ден в продължение на седмица трябва да си правите от това зелено смути, които служи за пречистване на всички органи в тялото.

детоксикация на организма

Направете детоксикация на организма с една много приятна и лесна рецепта за зелено смути

За целта са ви необходими една ябълка, нарязана на парчета, едно киви, обелено и нарязано, около две чаши нарязано къдраво зеле, полвин чаша листа от магданоз, един сантиметър парче джинджифил, обелен и нарязан и една чаша филтрирана или изворна вода. Начина на приготвяне на това зелено смути за детоксикация на организма е лесен – просто слагаме всички съставки в кухненския робот и пасираме до гладка смес. Ако е необходимо, се добавя още вода. Посочените продукти са за едно голямо или две малки смутита.
Ябълката е полезна за сърдечно-съдовата система, храносмилането и е богата на полифеноли – фитонутриенти, които подпомагат регулирането на кръвната захар. Последните изследвания показват, че ябълките понижават С-реактивения протеин и предпазят от възпаления на белите дробове, астма и дори рак. Най-добрият начин да се възползваме от полезните им свойства е като консумираме цели плодове или прясно изцедени сокове.
Кивито в тази рецепта за детоксикация на организма е друг вкусен плод с мощени антиоксидантни свойства. Консумацията само на един единствен плод задоволява почти на 100% дневната ни нужда от витамин С.
Къдравото зеле има противовъзпалителни, анти-ракови и изчистващи организма свойства. То е най-богатият растителен източник на витамин K и осигурява също отлични количества витамини А, С и манган, както и много други хранителни вещества.
Магданозът пък в зеленото смути за детоксикация на организма облекчава храносмилането и помага за извеждане на тежките метали от организма.
Джинджифилът притежава редица антибактериални, антивирусни и противовъзпалителни ползи. Малко парче от този чуден корен, прибавено в чай или студена напитка, ускорява метаболизма и подпомага изгарянето на мазнини, а от там и води до отслабване.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *