Детоксикация – рецепти и методи за домашно приложение

Как можем да направим детоксикация в домашни условия с билки, с диета, с лимони, на пълнолуние, по метода предложен от д-р Михайлов

Съдържание на статията: Детоксикация. Детоксикация на организма. Детоксикация на тялото. Детоксикация с билки. Чай за детоксикация. Детоксикация на черен дроб. Детоксикация на д-р Михайлов. Йонна детоксикация. Лепенки за детоксикация. Детоксикация с английска сол. Захранване след детоксикация. Детоксикация от алкохол. Детоксикация на дебелото черво. Диета за детоксикация с лимони.

Детоксикация.

Терминът „детоксикация“ означава изчистване от токсини, а когато се отнася човешкия организъм се подразбира екскреция на токсини по принудителен начин, т.е. чрез специални средства или методи за ускоряване на процеса, който обикновено продължава по естествен път и за повече време.

При нормална дейност на всички вътрешни органи, токсини се извеждат чрез черния дроб. Той дезинфекцира вредните вещества, които по-късно напускат тялото с изпражненията, урината и дори с потта. Но когато човек не се чувства добре, много хора решават да ускорят процеса, като по този начин се извършва детоксикация на тялото. Как да се изчисти тялото в домашни условия, може да ви посъветват лекари или специалистите по хранене, също така има и много популярни рецепти.

Детоксикация и промяна в начина на живот.

Детоксикация и промяна в начина на живот.

Детоксикация на организма.

Махмурлук. Ако човек е решил да спре дневния прием на алкохол, през първите дни състоянието му е изключително тежко поради голямото количество на токсини в организма. Детоксикация може да помогне за решаването на проблема.

Наднормено тегло. Избраната диета винаги помага да отслабнете успешно. И това е също форма на детоксикация.

Отравяне и последиците от него. Тук е необходимо премахване на токсините от тялото.

Последиците от сериозно заболяване. Към тях можем да отнесем належащият прием на различни антибиотици и други лекарства, които дават странични вредни ефекти.

Алергии. При тях възниква необходимост от премахването на хранителните алергии.

Хронична умора. В този случай, ползата от използването на детоксикация не е доказана. Възможно е тя да помогне, но трябва да се провери дали тялото няма и по-сериозна нужда от почивка, повече сън, витамини от храната и други.

Решението за това как да се изчисти организма в домашни условия, и начина, по който да се извърши детоксикация на организма, всеки човек сам може да избере. Въпреки това, ако за пръв път решавате да проведете детоксикация, консултирайте се с вашия лекар, защото той може да Ви препоръча най-оптималния начин като познава индивидуалните особености на своите пациенти, както и назначените дати, колко може да отнеме процеса на изчистване.

Детоксикация на тялото.

Изчистването е не само подходяща диета и физически упражнения, а периодично да се освобождавате от паразити, токсини, шлаки – всичко, което по различни причини е невъзможно да се изведе по естествен начин. Изчистването на тялото в домашни условия е привлекателно и заради оздравителните процедури, които се използват за подобряване на здравето на хората, включващи билкови рецепти и храни обикновено от растителен произход. Кръвоносните съдове, кръвта, червата, черният дроб, се почистват най-естествено с храната.

Правила за детоксикация или почистване на тялото в домашни условия

При детоксикация в домашни условия, трябва да се вземат предвид следните правила:

Детоксикация в домашни условия не може да продължи повече от пет дни .

Не забравяйте да пиете поне два литра вода на ден .

Спазвайте ясен режим на деня, много, за да бъде открито, за да се изключи интензивна физическа активност, стрес, не забравяйте да спите достатъчно.

Внимателно наблюдавайте емоционалното си състояние.

Обикновено се разработва цялата програма, по която ще се извършва детоксикация на организма. Диетологът може да покаже най-добре как да се изчисти правилно тялото в домашни условия. На първия етап на пречистване се прави пост, при който се използва само вода, на втория – система от балансирана диета, която включва висок прием на витамини чрез плодове и зеленчуци (предимно плодовете са за пречистване), някои видове протеинови храни и изключително малко количество мазнини. Може и използването на настойки от билки да е препоръчително за по-голяма интензивност на процеса детоксикация.

Проблеми, които могат да възникнат при детоксикация

Има много начини, по които може да се извърши изчистването на тялото. Как да се чисти организма в домашни условия, можете да изберете в зависимост от задачите, които трябва да се решат с този процес. Например те могат да бъдат:

Извършване на пречистване на черния дроб.

Премахване на натрупаната шлака, за да се отървете от ефектите на преяждане или системното употребяване на пикантна или нездравословна храна, или решаване на други здравословни проблеми.

Просто, за се да даде почивка на храносмилателната система, след дълъг период от неправилно хранене.

За да се вземе една голяма доза от полезни микроелементи в периода и да се отървете от стреса или хроничната умора, и дори просто от недостига на витамини.

Подобряване на системата на кръвообращението и за решаване на проблемите с пиковете в кръвното налягане.

В зависимост от избраните цели и програмата за детоксикация за пациента е важно да реши как да изчисти организма си сам в домашни условия: с помощта на пост, или просто да си промени и улесни ежедневното хранене като започне да се храни здравословно.

Етапи на пречистване на тялото

Процесът на пречистване на организма отнема няколко дни, а понякога и седмици. Когато става дума за детоксикация за намаляване на теглото, а след това се премине към основната фаза – минимално количество на приетата храна, за да не се претоварва с работа храносмилателната система и за да не се натрупват излишъци в тялото, се преминава към подходяща – диета. Времето за конкретна система може да отнеме до 21 дни.

Детоксикация с диета.

Детоксикация с диета.

След като се установи основната задача на детоксикация на тялото, се избират следните стъпки как да се чисти организма в домашни условия:

Постене. Този процес отнема не повече от 2 дни. Има строги методи на пост, когато е възможно да се използва само топла вода, или можете да изберете метод на пост, при който през деня все още е разрешено да се яде всякаква храна. Много жени искат бързо да се отървете от няколко излишни килограма само за един ден и затова ядат ябълки или кисело мляко. Една популярна диета е с каша от елда. Пие се преварена вода и се ядат малки порции от кашата през целия ден. Същият метод може да се избере в изходния период на гуляите. Но това не се препоръчва да се остави тялото без храна за дълъг период от време.

Пиене на сокове и други течности. Този метод на прочистване на тялото в домашни условия включва лека детоксикация. Той може да включва по-често хранене през целия ден, но когато се започне диетата се употребяват само сокове, плодови и зеленчукови пюрета, шейкове, и ако са включени млечни продукти, те също могат да ползват. Също се правят чайове, за предпочитане билкови или зелени видове.

Такъв метод е избран за прочистване на тялото след сериозни заболявания и продължителна употреба на антибиотици. Също така укрепващата храна може да бъде стъпка в програмата за пълно пречистване на организма след гладуване.

Вегетарианство. Въздържанието от месни продукти, риба, мляко и яйца може да бъде част от програмата за детоксикация на организма. Това не е начин да се очисти тялото в домашни условия, но временно лишаване от възможността за попълване на неговите токсини, които се съдържат в продуктите от месо. Повечето вегетариански храни се използват в комбинация в други етапи на пречистване.

Дозиране и лекарствени средства от народната медицина. Това е лек метод, който може да бъде последван от гладуване и се използва едновременно с една от диетите. Билкови чайове и настойки ускоряват процеса на отделянето на токсини с изпражненията или урината. Така че най-лесният начин за прочистване на тялото може да бъде чай от листа на червена боровинка. Много жени, които искат да отслабнат се стремят да намалят количеството на течностите в застой в организма, като използват листа от червена боровинка, като ги добавят директно в чашата, когато се правят редовно чай, два пъти на ден. Това средство леко премахва токсините и има слабо изразено диуретично действие.

Отстраняване на тези продукти от менюто, които могат да провокират алергия. Тази стъпка са пречистване е важна, дори и за тези, които не са преживели последиците от алергените. Прочистването на тялото отслабва силно, особено след първите дни на курса. В резултат неприятните реакции могат да предизвикат неочаквани припадъци. Тези пациенти, които страдат от алергии, са добре запознати със състава на храните, които могат да предизвикат нежелана реакция. Но има цял списък с неща, които са катализатори на алергии. Например мед, шоколад, червени горски плодове, морски дарове, а понякога и някои други белтъчни храни, млечни храни, билки и зеленчуци. През последните етапи на детоксикация на тялото, когато диетата става все по-строга, по-добре е да се въздържате от опасни продукти.

Активен начин на живот с подходящи упражнения. В края на програмата за детоксикация на тялото, независимо как провежда очистване в домашни условия, можете без да намалите значително обичайната си диета за премахване на токсините и отпадните продукти, и да увеличите натоварването. Много жени, които искат да се освободят от излишните килограми започват усилено да се занимават с фитнес у дома или да посещават салона. Всяко увеличение на натоварване води до повишено изпотяване, което означава, че токсините и отпадъците ще бъдат изхвърлени. Вместо фитнес, можете да изберете най-обичайния джогинг и гимнастика. Този метод за почистване е добър за тези, които са решили да си възстановят нормалното състояние след тежко заболяване или продължително приемане на антибиотици. На този етап, отслабването на тялото вече не се провежда, а напротив активният начин на живот ще засили имунната система.

Отказ от лошите навици. Този етап започва с първия ден от програмата и покрива целия период. Когато провеждате детоксикация на тялото, от значение е да се откажете напълно от лошите навици. В крайна сметка, как може да се прочисти организма, ако постоянно получава нови токсини? Има цял процес за освобождаване от привързаността към алкохола и затова в никакъв случай не може да се пие от тези любими напитки, дори и в малки количества, без значение колко зле може да се чувства човек без „нова доза“ питейна отрова.

Когато детоксикацията се провежда с цел да се даде възможност на организма да си почине и да се подхрани с полезните микроелементи, кафе, силен чай, шоколад, и пушенето също е по-добре да се забравят. Най-малко опитайте се да сведете навика до минимум. Също така е по-добре да се премине към въздържане от безалкохолни напитки, кафе, газирани напитки и цигари, ако решите да намалите теглото си. Връщането към лошите навици ще провокира дисбаланс в отслабването на организма и може да доведе до заболявания на стомашно-чревния тракт, особено в ранните етапи на изчистването.

Детоксикация с билки.

Изчистване на тялото от паразити в домашни условия

Детоксикация с билки.

Детоксикация с билки.

За да се очисти организма от паразити в домашни условия, е възможно да се използва най-известното народно средство, така наречената тройчатка, разработено от руския д-р В. А. Иванченко. Съставът на тройчатката е прост: цветни кошнички от вратига; листа и плодове от пелин; семена от карамфил, които се използват в кулинарните рецепти.

За получаването на рецептата в мелница за мелене кафе се смила всеки компонент, и след това да се смесват 4 тегловни части от вратига, 1 тегловна част пелин, 2 тегловни части от карамфил. Така например, се смесват 60 г от вратига, пелин 15 г, 30 г карамфил.

Пелинът и вратигата ефективно убиват съществуващите в червата кръгли и продълговати тении, и около 100 вида паразити, бактерии, гъбички и вируси. Карамфилът унищожава яйцата на глистите и техните ларви. Ето защо, за ефективно почистване билките се смесват за по-добри резултати и се вземат по едно и също време.

Как да се изчисли дозата

За един прием трябва да се използва смес от 1,75 грама билки, като се има предвид съотношението им (4:1:2). Така се стига до следния грамаж за всяка билка: 1 г вратига, пелин 0,25 грама, 0.5 г карамфил, при смесване се получава 1 + 0,25 + 0,5 = 1.75 гр. Преди да започнете да ползвате рецептата е добре да се измери точно една порция. Като правило, това е една чаена лъжичка без връх.

Как да приемате тройчатката

Терапията с тази рецепта, която е съставена от тройчатката, започва постепенно.

на първия ден се взема една доза половин час преди закуска, изпива се с малко вода;

на втория ден се взема два пъти по една доза половин час преди закуска и обяд, също с малко питейна вода;

на третия ден на рецептата се взема три пъти половин час преди хранене. Трикратният прием продължава осем дни.

за профилактика се приема в рамките на шест месеца, по една доза веднъж седмично.

Разбира се, това не означава, че даденото средство за пречистването от паразити са бонбони. Като го употребявате ще усетите неговият отличителен вкус, който е доста неприятен, особено в началото. Имате нужда от малко търпение, и ще свикнете и по-нататък ще бъде по-лесно.

Тези, които не искат да се справят с подготовката на състава за почистване у дома да си купите готов продукт – „Евалар“, например. В него съставът на тройчатката се предлага в капсули, които са по-лесно се вземат. Има и друг руски продукт с това име, но с билката себелник и е за ставите.

Няколко дни след началото на лечението на тялото по този начин може да се влоши настроението и да се получи главоболие. Това е в резултат на смъртта на чревните паразити и освобождаването на токсините, които се абсорбират в кръвния поток и ни причиняват неразположение. За почистване на червата, се препоръчва да се ядат повече храни, съдържащи фибри.

Противопоказания за приемането на тройчатката

Не е правилно в домашни условия да се очисти организма от паразити при стомашна язва и в случай на ерозивен гастрит.

Карамфилът влизащ в състава увеличава налягането.

Приемът на лечебното средства за почистване от паразити по време на менструация при жените може да възникнат някакви проблеми.

Не трябва да се третира по време на бременност.

Чай за детоксикация.

Предлагаме Ви още един билков чай, който е полезен за детоксикация и за черния дроб.Абсолютно най-доброто за този важен орган за пречистването му са артишок и магарешки бодил.

Бял трън

Бял трън

Бял трън

За билката както е известна още като магарешки бодил, растяща свободно в гората и градините, дори и близо до градовете, има характерни красиви цветове и остри, дълги шипове, които я покриват напълно. Тя е тревисто растение, което е добре известно за лечение на чернодробни заболявания, хепатит C или други заболявания, произтичащи от злоупотребата с алкохол или лекарства. Благодарение на невероятните си полезни вещества, малките плодчета на магарешкия бодил са особено подходящи за основно пречистване на важния черен дроб като го освобождава от вредните токсини и шлаката в тялото.
Лековитата билка също е перфектна за освобождаване на вещества от тялото, които са отделяни от лекарства, и често е затруднена тяхната експулсация. Към това се допълва и нейното защитно действие върху тъканите на черния дроб.

Детоксикация с чай.

Детоксикация с чай.

Артишок

Той е добре известно още от времето на древните народи средиземноморско полезно растение. Сред многото му полезни свойства на първо място са пречистващото и детоксикиращото действия, които оказва върху черния дроб.

Това се дължи на едно негово вещество – цинарин, върху което се фокусира действието му върху черния дроб. То насърчава секрецията на жлъчката и диурезата, и се намира в листата и вътрешността.

Към тези ползи, благодарение на това полезно вещество, артишокът помага за насърчаване на излекуване на болести като цироза на черния дроб, хепатит и жълтеница. Той е незаменим при отравяне с лекарства и химикали, така че се препоръчва да се консумира след продължително лекарствено лечение, за да се помогне за експулсирането на вредните съставки на лекарствата от организма.
И може да се добави, че артишокът подобрява и храносмилането: добре е да се консумира билков чай с артишок след изобилно хранене, за да се улесни самото храносмилане.

Артишок

Артишок

Приготвяне: чаена чаша вода, 4 листа пресен артишок, лъжичка бял трън и 2-3 сушени листа от мента. По желание се подслажда с мед или други естествени подсладители, след като се приготви.

Приготвяне: сварява се вода в тенджера, добавят се трите билки в нея и се оставят да врат още 10 минути. Филтрирайте инфузията след известно време и консумирайте. За да имате полза от свойствата на билковия чай за черен дроб, изпивайте по чаша, ако имате повод. За да се подобри здравословното Ви състояние, се препоръчва да го консумирате веднъж дневно. При проблеми с черния дроб или с пиенето на алкохол, консумирайте 2 чаши за деня, до изчезване на симптомите.

В аптеките се продава и тибетски чай – билкова комбинация, известна и в България от години. Той има бърз благоприятен ефект и с това популярен. Чаят потиска процесите на стареене, подобрява общия тонус на тялото, активира детоксикацията. Действа и като диуретик и има отличен ефект върху обмяната на веществата.

Предлага се също по аптеките и билкова комбинация – Златен чай за детоксикация.

Детоксикация на черен дроб.

Ефективно почистване на черния дроб с помощта на масло и лимонов сок е противопоказан при наличие на камъни в жлъчката. Ето защо, без ехографски вътрешен преглед пречистването по този начин е забранено. В противен случай има опасност да свършите на операционната маса.

Народната рецепта със сок от черна ряпа за изчистване на черния дроб е много по-безопасна. Репичките внимателно се измиват, нарязват се на малки парчета с кората и се смилат през месомелачка. След това, от получената маса изстискайте сока. Пречистването се прави с вземане на сока от ряпа като се започва с 1 чаена лъжичка, която се консумира един час след всяко хранене. Постепенно се увеличава дозата, и се довежда до половин чаша. Този метод е сравнително бавен – токсините и отпадните продукти постепенно се извеждат от тялото. Ако получите билки в дясната страна, може да се постави електрическа възглавничка върху него.

При почистване е необходимо да се използва и друго просто природно средство – зърно овес, а не люспи и овесени ядки. Вземете овесени зърна една чаша, измийте ги и изсушете и ги смелете в кафемелачка. Тогава 1 супена лъжица от полученото брашно се изсипва в термос и се залива с литър завряла вода. След 12 часа инфузията е готова. Взема се по чаша един час преди хранене, три пъти на ден за 2-3 месеца.

Навременното пречистване на черния дроб с народни средства помага по-малко да се боледува, за намаляване на теглото и да се държи в оптимални граници.

Детоксикация на д-р Михайлов.

Докторът препоръчва най- добре да се направи детоксикирането по време на пълнолуние и по-точно – ден преди да стане пълна луната, и до денят след фазата.

Той предлага следния режим:

На гладно сутрин да се изпиват английска сол 10-15 грама или това в равна супена лъжица, разтворена в 50-70 мл вода. Тя изтегля токсините към нашите черва.
След половин час започва да се пие сок от портокали 4-6, грейпфрути 4-6 и лимони 2-3, да се получи общо сок 2 литра. Той се разрежда с минерална вода 1,5-2 литра. Не се приема друга храна. Ако огладнеете привечер можете да изядете 1 ябълка или 1 портокал.
Органичните киселини в плодовете помагат за очистването, а тяхната плодова захар е в подкрепа на черния дроб, влияе положително на тонуса и пази от хипогликемии. Процедурата се провежда през 3 последователни дни, а захранването се прави, след това на четвъртия ден.

Дотук нищо ново под слънцето. Този метод за очистване от токсини е предложен първо от американския професор Норман Уокър, много години, преди или след Втората световна война, през ония години.

Вместо от цитруси, може да се използват ябълки за сока. Ако чувствате много силен глад, можете да вземете 1 ч.л. мед с лимонов сок (на вкус) и минерална вода.
Друг вариант е да ползвате пектин – 1-2 ч.л. с половин ч.л. мед разбърква се на каша. Към нея се долива малко вода и се разбива до гъстота на желе с ножа на миксера. Пектинът създава чувство на ситост като набъбва в червата, и така ускорява чистенето.

Следва да обърнете повече внимание на захранването след детоксикирането, тъй като именно в него се крие ключът към очаквания ефект, и той е по-малко килограми, премахване на усещането за тежест в коремната област и изхвърлени токсини.

Захранване:

Закуска сутрин – 2-3 кивита или вместо тях 1-2 ябълки, или ако желаете 1-2 портокала. Следва към 10 часа да вземете 2-3 с.л. овесени ядки (по ваше желание можете да добавите малко стафиди, но те не са много необходими) и се заливат с топла вода 50-60 градуса. След 15-30 минути можете да ги консумирате.
Обяд (с повече въглехидрати) – картофена салата с лук, картофи соте, варен ориз, салата от зеле и моркови, задушени зеленчуци. Тях можете да гарнирате с маслини.
Вечеря (с повече белтъчини) – зехтин със счукан чесън, салата с извара или сирене, картофи, ориз. Месо изобщо не се разрешава.
На петия ден преминавате към обичайното хранене.

.Детоксикация с ориз.

Детоксикация с ориз

Опитайте предложеният детокс на д-р Михайлов, който ни съветва да не се отказваме и отчайваме, ако не срещнем затруднение и не издържим. Той твърди, че и само за ден прилагане на този режим е полезен за справяне с много болежки. Може да се случи по време на режима да се обострят някои хронични заболявания, ако имате такива, но това е естествена реакция на нашия организъм и не е повод за притеснение. Още преди да приключи детокса, тези неща ще отшумеят.

Йонна детоксикация.

Методът помага за бързото извеждане на микроорганизмите и токсините с използването на йонен детоксикатор. Пациентът потапя двата си крака в солена топла вода, с елекрод в нея, произвеждащ струи отрицателно и положително заредени йони (атоми заредени електрически), които навлизат в цялото тяло през краката ни, чрез порите, които са над 2000.

След като попаднат в тялото, по електрически път йоните стимулират обменните и функционалните процеси. Те правят по-добър кислородния обмен, активират имунната ни система и алкализират организма, с балансиране на неговото ph. Клетките на тялото, под въздействието на нахлулите йони стават активни, а това е състояние, при което те започват да се освобождават от всички токсини и отпадъчни продукти, намиращи се в междуклетъчното пространство. От там заедно с мъртвите клетки, микропаразитите и отпадъчните киселини, те се привличат от йоните с техния електрически потенциал, и отново през порите на краката ни напускат тялото и оттам полепват по електродите на апарата. Организмът изхвърля токсините първо от най-силно токсикирания орган. По цвета им се определя от кой орган са извелчени.

след 15 терапии се отделят до 75% от токсините в телата ни. Изчистват се системите – лимфната и кръвоносна от плаки и налепи, костната и нервната системи се освобождават от различни образувания. Благодарение на това се премахват ставните болки, натрупаните в тях пикочни киселини, утайките от жлъчния и пикочния мехур, и бъбреците. Настъпва подобрение на имунитета и приспособимостта на организма към стреса и външните фактори.

Противопоказания:

за хора, ползващи имплантирани медицински устройства с батерия – пейсмейкър или други;

пациенти преминали трансплантация на органи;

при пациенти в период след операция;

при хора имащи висока температура;

при остри възпалителни заболявания;

при хора, които имат в областта на краката кожни проблеми;

при липса на чувствителност в краката;

в случаи с хора с неадекватно психическо състояние;

бременност и кърмене при жените;

при деца на възраст под 8 години.
Йонната детоксикация може да се прилага, но с внимание при:

Билков чай за дсетоксикация

Билков чай за дсетоксикация

лица с кръвно налягане извън нормалното е препоръчително да се вземат мерки за контрол върху тяхното състояние, тъй като йонната детоксификация има свойството да понижава кръвното налягане;

лица с диабет трябва да се вземат мерки за контрол на състоянието, тъй като йонната детоксификация действа понижаващо на нивата на кръвната захар.

Процедурата допринася за оптимален енергиен баланс с изчистването на токсините като с прахосмукачка, а детоксикацията е по-ефикасна от предлаганите билкови програми, а стресът е минимален за пациента. Възстановяването на тялото и повишаването на духовните и физическите енергийни нива се усеща.

Лепенки за детоксикация.

Те се наричат още и пластири за детоксикация и са със специално подбрани 100% натурални съставки! В началото действат силно, после ефектът им отслабва!

Пластирите за детоксикация се предлагат при проблеми, които се свързват с натрупването на токсини в тялото и разбира се ако човек е решил, че има нужда от процедура за изчистване от токсините или ако често се приемат лекарства. Лепенките за детоксикация са по известни на пазара като детокс пластири или подложки за крака.

Има различни видове пластири за детоксикация като най-евтините са на цена около 5 лева за пакет от 10 бройки. Едни от тях са наречени златни, други бели и т. н.. Основната функция на златните, които представляват нова версия на белите, е да подсилват метаболизма и с това се помага ползвателите им да отслабнат докато спят.

Съставът им е от: дървесен оцет 35% ,бамбуков оцет, 35% хитозан 2%, витамин С 2%, турмалин 3%, детоксикиращ билков екстракт, който има и отслабващ ефект 3% , и декстрин 20%.

Пластири за детоксикация

Пластири за детоксикация

Материалите са качествени и пластирът е покрит отгоре с медицинско лепило. Лесно се маха и позволява краката свободно да дишат, и не предизвикат алергии.

Бамбуковата киселина има едно полезно свойство да прониква и да отвежда токсините от тялото и затова се явява основен елемент от изброените съставки на пластирите. Процесът на извеждане на токсините е на осмозата в корените на растенията.

Изчистващият процес започва около 2 часа след прилепването им към краката. Благодарение на него се извличат отрови, синтетика, химикали, тежки метали натрупани в тялото. В резултат от изчистването се подобрява концентрацията, паметта и съня, а умората намалява. Премахва се и стреса. Отоците по краката намаляват и задържането на вода.

Начин на приложение: пластирите се залепват за ходилото вечер преди лягане с бялата част към крака. Те трябва да останат така върху стъпалото за 8 – 10 часа. На сутринта я отстранете ги и добре почистете стъпалата.

Една кутия съдържа 10 броя лепенки от версията златни пластири. За един период на лечение могат да се използват 3 кутии. Всяка лепенка е за еднократна употреба. Един период на детоксикация е 15 дни, койот може да се повтаря на всеки 3 месеца. Ако правите пречистването по-често, намиращите се в тялото токсини ще намаляват и извлечените по пластира също. Замърсяванията по тях ще са по-малко вследствие на изчистването на тялото.

Докато се детоксикирате, трябва да пазите краката си сухи. Тези от пластирите, които не се използват,  трябва да се запазят в добре затворена кутия, за да се съхранят. Правилно е това да става на сухо и хладно място, далеч от висока температура и пряка слънчева светлина и. Да не допускат деца да имат достъп до тях.

Да се обърне внимание и на предназначението им – те са само за външна употреба. Детоксикиращите пластири не трябва да се използват върху открити рани и лигавици. Също така, не се използват, ако сте алергични към съставките му. Повторно не могат да се използват!

Противопоказанията за тези продукти са: индивидуална непоносимост и не се препоръчва използването им през периода на бременност или кърмене.

Детоксикация с английска сол.

Тази система се провежда и в зависимост от лунните фази. Затова може да се нарече и детоксикация при пълнолуние. Два дни преди пълнолуние започва процедурата като се приемат 10-15 г английска сол (която е магнезиев сулфат) на гладно, които се разтварят в 70 мл вода. Един час по-късно започва приемът на сок прясно изцеден от цитрусови плодове. Количеството им трябва да е около два литра за един ден. По-горе писахме за препоръчаната детоксикация от д-р Михайлов, която е също по този метод.

Сокът се разрежда с минерална вода 1:1. Режимът с английска сол и сокове се поддържа три дни, а след това започва захранване. По този начин се постига детоксикация на стомашно-чревния тракт и черния дроб. По- ефективен и безопасен начин е вместо с английска сол, да използваме магнезиево олио или гел, което е популярно напоследък.

Захранване след детоксикация.

Програмите за детокс трябва да бъдат проучени точно и внимателно да се изпълнени, за да не се стигне до вредни отклонения в здравето. Важен момент представлява и захранването, което трябва да започва с лесно смилаеми храни в малки количества. Могат да се използват зелени смутита, лесно усвояеми зърнени храни и особено овесени ядки. Някои диетолози препоръчват и млечни храни като кисело мляко, извара, сирене, но други ги отричат напълно, тъй като има нови проучвания доказващи, че и те вредят на тялото. Следователно който е по-загрижен за здравето си може да ги ограничи. Вместо тях може да се вземат сурови ядки.

Детоксикация – рецепти и методи за домашно приложение.

Детоксикация – рецепти и методи за домашно приложение.

Детоксикация от алкохол.

В борбата с алкохолната зависимост за предпочитане е да се извършва пречистване на тялото. В случай, където е поставена диагноза „алкохолизъм„, детоксикацията в случай на отказване на пиенето на алкохол се провежда в болницата с интравенозни терапии. Но ако връзката не е толкова силна, лечението може да се извърши и у дома. Тук правилото е просто:

Кратък период на гладуване. Без храна, можете да изкарате максимум 12 часа.

Използват се големи количества вода. На ден най-малко се изпиват 3 литра вода, без да се включват други течности.

На втория ден: често хранене. Яжте малки порции на всеки 3 часа. Пийте много сокове, яжте плодове и зеленчуци.

Детоксикация на дебелото черво.

Детоксикация на дебелото черво.

Диета за третия ден. Диетата включва масло, богата на мазнини. Слънчогледово масло, зехтин, кокосово масло или ленено семе. С храната трябва да се консумират продукти, съдържащи леки протеини: бобови култури, пиле, извара. Не забравяйте да ядете зелени зеленчуци: краставици, тиквички, чушки.

Който иска да се откаже от алокохола и да направи детоксикация на тялото си, трябва да се откаже от кафе, силен чай, шоколад.

Да не се яде захар.

В никакъв случай не трябва да употребява алкохол, дори в малки дози.

Още през първите дни на изчистващата програма, провеждащият детоксикацията трябва да води по-спокоен живот, много сън, опитайте се да се въздържате от стрес.

Детоксикация с лимони.

Детоксикация с лимони.

На петия ден, постепенно да се увеличи темпото на живота, да се прекарва повече време на чист въздух, активни упражнения и да започне да увеличава дневната натовареност. Всички тези мерки трябва да се съгласуват със специалист.

Детоксикация на дебелото черво.

Препоръчват се да се правят клизми, тъй като е добре да се премахнат от него всякакви отпадъчни продукти и токсини. Това се препоръчва и при очистване на черния дроб. И в двата случая се препоръчва една седмица подготовка на организма – да се премине напълно на растителна храна, като се даде преимущество на суровата. Същинската част тридневна диета – детоксикация със сокове. Могат да се използват зелена ябълка и зеленчуци– моркови, краставица, червено цвекло (от него по-малко защото дава реакция).

Диета за детоксикация с лимони.

Доста коментари се изписани за една изпитана диета за детоксикация с лимони на Стенли Бъроуз. В резултат от нея тонусът се подобрява, също и качеството на съня, организмът се освобождава от токсини и започва да функционира пълноценно. Въпросната диета разчита на детокс-процеси, които стават под въздействието на кленов сироп, лимонов сок и лют червен пипер.

Детокс-ефект може да се получи и от обикновената питейна вода, ако в нея сме прибавили резенчета лимон.

Погледни и тези публикации по темата:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *