Клизми против глисти и др. паразити. Народни рецепти при деца и възрастни

Особено при малките деца наличието на глисти може да се окаже сериозен здравословен проблем. Какви клизми се правят?

Клизми против глисти и др. паразити

При глисти и други паразити ефективни са клизмите с чесън. Осем счукани скилидки залейте с 250 грама гореща вода. Киснете двадесет минути, прецедете и правете клизми с този разтвор.

Петър Дънов препоръчва друг ефективен способ, включващ отново чесън. Неговата рецепта е следната – 250 мл вода (хладка)+ счукан чесън, оцет и сол. От последните три съставки се слага по лъжичка.

Клизмите с този разтвор е необходимо да се правят десет поредни вечери. След това гарантирано ще бъдат елиминирани всички паразити.

Клизма за отслабване

Правенето на клизма има и още един положителен ефект – води до отслабване. Чрез метода се изхвърлят всички токсини от тялото. За да се постигне желаният отслабващ ефект е необходимо да се консумират ниско калорични храни.

Преди преработената храна да стигне до изходна точка, всички калории, съдържащи се в нея се усвояват от организма. Това означава, че правенето на клизма с цел отслабване не би било толкова ефективно, ако не се съобразим с режима си.

Подходящи за тази цел са клизмите с оцет и сода. Но не злоупотребявайте с този метод, тъй като монетата има и друга страна.

Клизма с чесън ликвидира паразитите.

Ако при вас не са налични основателни показания за приложението на тези процедури, не е изключено злоупотребата с тях да доведе до забавяне на метаболизма и сериозни усложнения.

Народни рецепти против глисти

Ако на състоянието не се обърне своевременно внимание, то дори може да застраши детския живот, затова е необходимо да се провеждат периодични изследвания.Един от честите симптоми, по които се разпознава наличието на глисти, е скърцането със зъби през нощта и неспокойният сън и въртене.

При съмнение за наличието на паразитите или при потвърдена диагноза се препоръчва прилагането на някоя от следните рецепти:

“Демир
  • пет дни поред по няколко пъти на ден се ядат по 2-3 супени лъжици семки от тиква без преди това да минават каквато и да било термична обработка. В края на деня се взима очистително или се изяжда една супена лъжица мед;
  • няколко главички чесън се счукват и от получения от тях сок се пие по три пъти на ден по 10 капки, разтворени в чаша прясно мляко;- пие се няколко дни поред прясно изцеден сок от ябълка;
  • в съд се смесват по 30 г вратига, пелин и мъжка папрат, след което получената смес се дели на три и всяка една част се вари по 15 минути в половин литър вода. От нея се пие по една кафена чашка преди всяко хранене. Добре е народна рецепта да се прилага под лекарско наблюдения и след ясно диагностициране на наличието на глисти.

Шок! Да имаш глисти било полезно?!

Ако ви съобщят, че детето ви има глисти, вие със сигурност няма да се зарадвате. Новината за проклетите глисти ще ви засрами, ядоса, разтревожи, нали? Но има учени, които гледат на тези неща по друг начин.

Мръсните ръце означават със сигурност проблеми, включително глисти
Прословутите глисти са полезни, защото предпазват от алергии! А алергиите – всеки знае, са бич за днешните деца. Разпространението им в развитите страни се движи с гигантски темпове, алармират от medikforum.ru. Все по-често този бич тормози и подрастващите в развиващите се страни. По тази причина в науката се коментира теория, че всеки фактор, ограничаващ алергиите, може да се квалифицира като положителен. Нима такъв фактор могат да бъдат и въпросните глисти?!

Една от научните хипотези за алергиите е, че мощен фактор за развитието им, и особено на астмата, е излишната страст към чистотата. Учените настояват на децата да се даде възможност в ранна възраст да се “срещнат” с някои вируси, паразити и патогени, за да настроят имунната си система за предстоящите житейски битки. Но благодарение на родители-чистофайници много от децата се разминават с подобна възможност. Така в по-късна възраст сблъсъкът с различни алергени причинява свръхактивност на имунната система, която не е била настроена навреме и не е адаптирана за реалностите. Но какво е мястото все пак на прословутите глисти в този процес?

Британски учени от университета в Нотингам са анализирали инфекциите с паразити и в частност глисти – във връзка с детските алергии. Изследвани са над 29 000 деца от различни региони на света, преимуществено с разпространени глисти. В повечето случи децата имали глисти от различен вид.

Децата, заразени с глисти, се оказали с 31% по-малко страдащи от всякакви алергии. Те показвали устойчивост дори на такива типични, масови алергени като акарите и домашния прах.

Но не е ли тази теория всъщност абсурдна? Защото може да има и друго обяснение: в тези точки на света, където е по-лесно да се инфектираш и да “отгледаш” глисти, всъщност дразнителите на високоразвития, модерен, цивилизоват свят са по-малко. На практика е недоказуемо, че именно мърлявото отглеждане на едно дете е по-безопасният вариант. Дали наистина като допуснем глисти спестяваме податливостта към алергии?!

Дозировка и употреба на Ивермектин за прочистване от паразити

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *