Децата ни имат глисти и това е сериозен проблем

Симптоми и лечение при глисти

Глисти при децата са известни с наименованието аскарис лумбрикоидеус. Това е широко разпространен паразит, който битува в тънките черва на човека. Паразитът може да се появи при хора от всички възрасти, но най-често се среща при децата, което автоматично го превръща и в типично детско заболяване.

Аскаридоза-заболяване, при което има наличие на глисти в организма ни

Глистите са с вретеновидна удължена форма, заострена в краищата. Женският аскарис достига размери до 6 мм, а мъжкият – 20 см. Аскарис лумбрикоидеус се размножава много бързо. За 24 часа женският глист снася 200000 яйца, които се отделят с изпражненията.
Обичайно човек се заразява с аскарис лумбрикоидеус след контакт с почва, която съдържа яйца на паразита или при несъблюдаване на елементарни правила за лична хигиена. Попадайки в червата на човека, яйцата се излюпват. Присъствието на аскарис лумбрикоидеус в червата на човека може да предизвика тяхното запушване. Съществува опасност от сериозно увреждане, ако достигнат до черния дроб.
Паразитът живее средно до 15 месеца. Наличието на аскарис в червата, може да доведе до заболяване, познато като аскаридоза. Степента на болестното състояние зависи от степента на инвазия. В зависимост от фазата на заболяването могат да се наблюдават епилептични припадъци, главоболие, загуба на гласа. Глистите могат да причинят запушване на жлъчните пътища и на панкреасния канал. Могат да проникнат във влагалището, средното ухо, синусите.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *