Джинджифил – едно истинско лекарство от природата

В продължение на много векове джинджифилът е известен не само като подправка, но и като лекарство

Той е със сложен химичен състав – в него се съдържат над 400 съединения. Именно затова вкусът и ароматът му са толкова фини и оригинални, а полезните свойства – почти неизчислими.

Джинджифил – лекарство от природата
Джинджифил – лекарство от природата

Известно е, че джинджифилът разрежда кръвта, което води до по-добро снабдяване на мозъка с кислород. Именно затова той е много полезен за хора, занимаващи се с интелектуален труд. Смята се, че ароматът на подправката премахва умората и апатията, укрепва самочувствието и общителността. Според ориенталските лекари редовната консумация на джинджифил осветява нашите умове.

Джинджифилът е ефективно средство за облекчаване на главоболието, помага при навяхвания, натъртвания, болки в гърба. В тези случаи той се използва под формата на паста, компреси и терапевтични вани.

В лекарствените продукти се използва екстракт от джинджифил. Много ефективен за лечение на стомашно-чревни проблеми, вариращи от обичаен колит и завършващи с повръщане от световъртеж. Възпрепятства образуването на язви, предпазва от различни чревни паразити, бори се с подуването на корема, намалява отделянето на слуз. Екстракт от джинджифил се препоръчва на астматици и хора с проблеми на сърдечно-съдовата система.

Джинджифилът също е отличен имуномодулатор. Освен това е едно от най-ефективните средства за премахване на токсините от тялото. Поради високата си антимикробна активност се използва и при лечение на стоматит и гингивит.

Джинджифилът убива ензимите, поддържащи развитието на раковите клетки, без тях раковите клетки умират за няколко часа. Веществата, съдържащи се в този лечебен корен забавят и дори спират растежа на метастазите на някои видове рак.Онколозите използват екстракт от джинджифил,за да помогнат на пациентите по-лесно да понесат радио и химиотерапията. Ежедневния прием на джинджифил предпазва от радиация.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *