Как да си помогнете при диабет тип 2

Какви стъпки и правила трябва да спазвате, ако страдате от диабет тип 2, за да намалите нивата на кръвна захар

Опасният диабет тип 2 се появява след една определена възраст – след 45-50-годишна възраст и е свързана предимно с метаболитния синдром, при който се наблюдава затлъстяване, високо кръвно и високи нива на кръвната захар.
Единственият начин за лечение на болестта е диетичен режим на хранене, физическа активност и много сила и вяра в себе си. За да лекувате правилно вашия диабет тип 2, е необходимо да спазвате и някои правила, които ще ви помогнат да подобрите здравето си, да намалите кръвната си захар и да избегнете усложненията.
При диабет тип 2 трябва да се храните по-често, но по малко. Разделете храненията си на 5, като 3 от тях да са основни и 2 междинни хранения. Този режим ще намали глада и повишаването на кръвната захар след нахранване.

диабет тип 2

Какви стъпки и правила трябва да спазвате, ако страдате от диабет тип 2, за да намалите нивата на кръвна захар

В диетата при диабет тип 2 свободно се хранете с пресни зеленчуци, които са много полезни и чистят кръвоносната система от холестерол и кръвна захар, тъй като са богати на фибри и зареждат тялото с витамини и минерали.
Намалете наполовина консумацията на прости въглехидрати като хляб, картофи, ориз, тестени продукти, варива. Ограничете приема на плодове и на нетлъсти меса и риби, мляко и млечни произведения. Избягвате мазнините, особено наситените като масло, мас, маргарин и тези в тлъстите меса, овчето сирене, кашкавала. Не яжте консервирани меса и риби, пържени картофи, сосове, ядки и забравете за алкохола.
Не трябва да приемате прости захари и всякакви индустриални захарни изделия като шоколад, сладки, мед, бонбони, кока-кола и други подсладени безалкохолни напитки, соковете и всичко останало, което съдържа захар.
Добре е да намалите употребата на сол, особено ако имате високо кръвно налягане и наблегнете на всякакви билки и подправки за подобряване вкуса на храна.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *