Какво да не ядем, за да се предпазим от рак, диабет или деменция

Проф. Мермерски съветва как да се храним правилно, за да не се разболеем от опасни болести като диабет, рак или Алцхаймер

Неправилното хранене не само че може да ви разболее, но то е един от най-важните фактори за развитие на различни опасни болести като диабет, рак, деменция, инфаркт, инсулт, Алцхаймер.

диабет

Проф. Мермерски съветва как да се храним правилно, за да не се разболеем от опасни болести като диабет, рак или Алцхаймер

Според известният наш природолечител проф. Мермерски, има храни, които могат да ни донесат такива страшни болести.Това той е описал в книгата си “Лечение и забавяне на стареенето чрез хранене с лечебни и противоракови храни”. Там той отделя голямо място на храните, които ни разболяват.

Според проф. Мермерски природата е най-добрият лечител, който лекува 66% от всички болести. Според последно изследване на Световната здравна организация, над 70 на сто от преждевременната смърт на хората е вследствие неправилен начин на хранене, което води до диабет, рак, деменции и опасни състояния като мозъчен инсулт или инфаркт.

диабет

Проф. Мермерски съветва как да се храним правилно, за да не се разболеем от опасни болести като диабет, рак или Алцхаймер

Етапите, през които човек преминава при едно подобно заболяване са тeжест в стомаха, след това се явяват киселини, после гастрит и язва, дисбактериоза и накрая рак на стомаха. Проф. Мермерски смята, че стомахът не е кофа за боклук или циганска торба, в която може да се пуска всичко, без за това да не си понесем последствията.

Храната, която ни убива е около нас. Луканки, салами, колбаси, които са пълни с мазнини и огромно количество сол, са едни от най-опасните храни. Според професора солта задържа течностите в организма, а по този начин се натоварва целия организъм. Луканките и саламите са пълни и с нитрати, които запазват дълго време продукта. Тези нитрати след месеци преминават в нетрозамини, които са канцерогенни и опасни за черния дроб, пикочния мехур, бъбреците, стомаха.

“Демир

Месото в прясно състояние не е опасно, но преработеното е много опасно, смята Мермерски.
Сиренето, което трябва да носи здраве, също съдържа ужасно големи количества сол и мазнини, най-вече хидрогенирано. Заради цялото това количество сол в индустриалните храни, възрастовата граница на инфарктите и инсултите са снижава у нас.

Всички мазнии въглехидратни фаст фууд храни като хамбургери, пици, а така също захарните индустриални изделия пък водят до диабет тип 2. Тъй като това е болест, която руши организма отвътре, тя от своя страна уврежда бъбреците, черния дроб, сърцето.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *