НАУЧЕТЕ каква е ДИЕТАТА на Къци Вапцаров!

Популярният шоумен разделя храната на жива и мъртва

Ядки, семена, домашно кисело мляко, пресни зеленчуци, риба и плодове – това са основните продукти в диетата на Къци Вапцаров.
Според известния съквартирант от ВИП Брадър 2012 няма най-здравословна рецепта на света – полезното за едни е вредно за други. Все пак капризният водещ признава, че гледа да хапва най-вече жива храна и зърнени продукти.

Къци Вапцаров в къщата на ВИП Брадър

По думите му той се е научил да разделя храната на жива и мъртва. Мъртвата е 90% от храната, която се продава в супермаркетите, защото има голям срок на годност, не се разваля с месеци и е удобна за продаване. Живата пък е по-неприятна от тази гледна точка, бързо се разваля, но все пак е по-полезна, смята Къци. Това са пресните плодове и зеленчуци, пресните ядки, зърнените храни, бобови растения, леща, боб и т.н. В тях има много жива енергия и витамини, които са основния агент в борбата срещу остаряването, споделя запаленият по медитацията шоумен.
Иначе той си прави и разтоварващи дни, плодови диети, спазва постите като периоди за разтоварване и пречистване. Според него това е най-добрата помощ за организма.
Разбира се, звездният съквартирант си има и своите малки забежки – много обича сладките неща – торти, шоколади, сладкиши. Най-често обаче Къци преяжда с диня, което също не е полезно, но пък бързо минава.
Шоуменът харесвам салата с пресни бадеми, кашу, шам-фъстък или други семена, домашно кисело мляко, пресни зеленчуци, риба и плодове. Не упражнява и някакъв специален спорт, но поне веднъж седмично плува, кара колело, ски, движи се много, работи на двора и прави йогиска гимнастика.
За поддържането на здравословен начин на живот според Къци Вапцаров най-важно е обаче мисленето. Според него, за да е здрав, човек трябва да е спокоен, без стрес и страх, с ведър поглед към живота. Това, смята Къци, е много по-важно от храната и спорта.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *