Диета на д-р Гайдурков стопява до 10 килограма

Главното в тази диета на д-р Гайдурков е не само отслабването, но преди всичко подобряване на здравето. Д-р Гайдурков – диета за нормално телесно тегло

В природата няма такова явление наднормено тегло, то се среща при хората и в зоологическите градини, където животните са с ограничено движение. В естествените условия поддържане на нормално телесно тегло е най-лесното нещо, казва д-р Гайдурков. Спазването на диета за отслабване трябва да е съобразено с подобряване на здравето на човека.

д-р Гайдурков диета

Диета на д-р Гайдурков стопява до 10 килограма

Сред популярните диети за отслабване има и такива, които целят единствено отслабването, но с цената на здравето. Такива са диетите на Дюкан и Аткинс, които са съставени с консумация на животински или някои други храни, но със занижено съдържание на въглехидрати. Те завършват с тежки здравословни проблеми и дори смърт, четете – ТУК, за инциденти с диетата на Дюкан. Имало е дела срещу него за увреждания вследствие диетата му и дори смъртни случаи.

Ето каква диета препоръчва д-р Гайдурков за отслабване и изхвърляне на токсини от тялото за 14 дни. Той препоръчва консумация на пресни сурови плодове с изключение на банан, сурови зеленчуци без мазнини и сол и сурови ядки, но без фъстъци. Количеството на плодовете и зеленчуците през деня може да достига до 2 килограма, а на ядките до 200 грама. Плодовете не бива да се смесват с нищо и се ядат само на гладно. За хранителния режим сами си избирате кога да ядете през дена и по колко. Пиене на достатъчно вода, билков чай или вода с лимон. Трябва по 2 пъти на ден да има изхождане, ако има проблем – киви, авокадо, круши да се ядат.

Демир бозан билки за бъбреци

Д-р Гайдурков не препоръчва мед заради високия му гликемичен индекс, вместо него да се ядат фурми и смокини. Да се спортува!

Отслабването става постепенно, но важното е да се постигне добра здраве. Очаква се за 14 дни на тази диета да се отслабне с 7 – 10 килограма.

След провеждането й обаче трябва да се направи захранване за връщане към нормалното всекидневно хранене. Постепенно се прибавят задушени зеленчуци с изключение на картофи, варени храни царевица, киноа, леща, елда, нахут, грах и други без мазнини и сол. Захранването да продължи 7 – 10 дни.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *