Ето как можем да си помогнем с диета при болен черен дроб

Диета при болен черен дроб помага за подобряване на здравето и за самия орган

Храненето е от голямо значение за здравето и можем да си помогнем с диета при болен черен дроб. Този орган е много важен и на всеки му е ясно, че е необходимо да поддържаме здравето му. Той е лабораторията на нашия организъм и през него минават всички токсини и важни полезни вещества.

Храната е от голямо значение за черния дроб, както и за всеки друг орган. Първо ще обърнем внимание на вредните за него храни: пържени, мазни, алкохол, бяло брашно и захар, бял ориз, опушени храни, меса, прекалено много сол, мариновани храни, млечни храни дори ако може за известно време.

Диета при болен черен дроб помага за подобряване на здравето и за самия орган

Диета при болен черен дроб помага за подобряване на здравето и за самия орган

Млечни може да се ползват, ако ви понасят добре и така с млечни, и леко месо или риба в краен случай, ако не можете без месо. Солта се препоръчва да се избягва напълно, но ако ви се вие свят лятно време, когато се потите повече и се чувствате отпаднали, то може да е причината в липса на сол. И така със солта в разумни количества.

От полезните храни на първо място са лимоните, всякакви сурови и пресни плодове и зеленчуци, особено сега сезонните, пчелните продукти са много полезни за черния дроб, други полезни храни са подправките куркума и канела, зехтин и растителни масла от студена преса. Една особена група полезна за черния дроб са тези съдържащи сяра и серни съединения. Те са много ефективни за детоксикация на организма чрез черния дроб. Храни съдържащи сяра са чесънът, лукът, карфиол, зеле, брюкселско зеле, броколи, те трябва да се консумират сурови.

Може да карате известно време на сурова растителна храна само с цел пречистване от токсини. От полза е и да правите сокове. Ето една примерна схема за тях по метода на д-р Норман Уокър:

Моркови и спанак, моркови и цвекло, моркови, целина и магданоз, моркови, цвекло и краставица и други, каквито си изберете ще са ви от полза.

Лечебно гладуване за разтоварване и пречистване за ден – два е от полза също.

Мисълта трябва да е положителна и да се избягват отрицателните емоции. За подобно лечение четете – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *